Чернівчан запрошують для обговорення програми поводження з відходами

Чернівчан запрошують для обговорення програми поводження з відходами

15.01.2019, 14:06

Круглий стіл по обговоренню Комплексної програми поводження з відходами у м. Чернівцях «Чисте місто» на 2019-2024 роки

16 січня 2019 року (середа) о 9.00 годині в малому залі Департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради (вул. Героїв Майдану, 176) пройде Круглий стіл по обговоренню Комплексної програми поводження з відходами у м. Чернівцях «Чисте місто» на 2019-2024 роки.

Проблема утилізації відходів знайома не тільки Україні, а й всьому світу. Кожна держава вирішує це питання по-різному: спалювання, захоронення, переробка, будування заводів, впровадження нових законів та правил. Однак, перший пункт, з якого усюди починалась боротьба з відходами – сортування сміття, проведення якого залежить саме від громадян.

Роздільний збір сміття для європейців та мешканців інших розвинених країн – повсякденна справа, як похід до магазину за продуктами. Коли подорожуєш Європою, впадає в очі велика кількість різнокольорових контейнерів для сміття. І чим розвиненіша країна, тим цих контейнерів більше. В Україні дуже маленький відсоток людей дійсно сортують відходи, хоча мають для цього можливості. Дехто не знає, з чого почати, а дехто просто не розуміє важливість сортування сміття.

Згідно рішення Чернівцької міської сесії VII скликання від 25.01.2018 р. № 1108 статутний фонд МКП «Чернівціспецкомунтранс» збільшено на 8 млн.гр. і ці кошти будуть направлені в тому числі на закупівлю контейнерів для роздільного сортування сміття.

Комплексна програма поводження з відходами у м. Чернівцях «Чисте місто» на 2019-2024 роки є необхідним кроком для вирішення проблеми утилізації відходів у  м. Чернівцях.

Запрошуються: представники ЗМІ, громадськість, представники Департаменту житлово-комунального господарства, чернівецької міської ради.

Круглий стіл проводиться у межах інформаційно-освітнього проекту «Академія сортування сміття», який реалізується ГО «Буковинська медична громада» за підтримки Всеукраїнської ініціативи “Активна Громада” від Інституту «Республіка» та Національного Демократичного Інституту (NDI)»

Місце, дата та час проведення: малий зал Департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради (вул. Героїв Майдану, 176, 3-й поверх)

16 січня 2019 року (середа) о 9.00

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Це який дурень визначав час для проведення обговорення. Робочий день в 9.00 ранку. Як чернівчани, активісти, які працюють, можуть взяти в обговоренні участь ? Черговий захід для галочки та імітації консультацій з мешканцями

avatar

Юрій

15 січня 2019 14:48