Через забарвлення Дністра в зелений колір у Чернівецькій області перевірять підприємства

Через забарвлення Дністра в зелений колір у Чернівецькій області перевірять підприємства

28.06.2023, 23:37

Підставою для перевірки діяльності підприємств стала поява масної зеленої плівки величиною 1 га на поверхні води річки Дністер

Про це інформує Сокирянська міська рада, передає "Еспресо.Захід".

"Об'єкти інфраструктури та суб'єкти господарювання, які здійснюють діяльність в межах зони рекреації річки Дністер Сокирянської міської територіальної громади, будуть перевірені на предмет забруднення річки Дністер за результатами здійснення господарської діяльності", - йдеться у повідомленні.

Створено відповідну робочу групу, яка проведе обстеження відповідних підприємств. Під час буде здійснено відбір води з метою її дослідження на предмет впливу негативних факторів на здоров'я населення.

Профільні фахівці наголошують, що за порушення Державних санітарних норм та правил, законодавством передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

  • Раніше ми повідомляли, що у Дністрі на Буковині виявили забруднення невідомого походження на водній поверхні. Людей закликають утриматися від купання у Дністрі до отримання результатів дослідження невідомого забруднення.
1