Через примхи Козака Сокиряни можуть залишитися без бюджету, а громада без ради

Через примхи Козака Сокиряни можуть залишитися без бюджету, а громада без ради

17.12.2015, 01:24

 Повторні вибори можуть відбутися у місті Сокиряни Чернівецької області. Там триває політичний конфлікт, заручником якого може стати громада містечка. 

Нагадаємо, Сокиряни залишаються єдиним містом в Україні, яке досі не провело першої сесії новообоаної міської ради. Сокирянська міська рада складається з 26 депутатів. За результатами голосування 25 жовтня до ради пройшли представники 5 партій: 9 від Аграрної партії, 6 від "Батьківщини", 5 від "Солідарності", та по 3 від"Громадянської позиції" та Радикальної партії Ляшка. Однак лише 17 депутатів подали документи на реєстрацію, але жоден представник Аграрної партії цього не зробив.

Представник АП подав документи від усіх обраних депутатами у виборчу комісію, але із запізненням. Тепер комісія не реєструє обранців.

- Із 26 округів на виборах міської ради представники Аграрної партії перемогли у 17, - каже голова облорганізації АП Василь Козак. - Але отримали тільки 9 місць у раді — такий вже закон. Враховуючи таку підтримку сокирянців, ми вважаємо, що представник АП має стати секретарем міської ради. Готові у відповідь підтримати кандидатури заступників голови. Але міський голова Василь Равлик не погоджується, каже, що вже є домовленість щодо секретаря. Відбувається політичне шулерство, як в обласній раді.

В.Козак заявляє, що у разі, якщо Аграрну партію проігнорують, усі представники АП відмовляться від депутатсва. У такомі разі доведеться проводити повторні вибори міської ради — без "аграріїв" міська рада не має двох третин складу, що необхідно для початку роботи.

Наразі через конфлікт між впливовим на Сокирянщині Василем Козаком і мером райцентру Василем Равликом громада може залишитися без бюджету на 2016 рік — якщо вони не дійдуть згоди, рада просто не збереться на сесію.

molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Не вводьте людей в оману, це пані Бушовська воду мутить і зриває скликання сесію!!!!

avatar

сокирянець

17 грудня 2015 00:30