Через планове відключення світла в будинку в Чернівцях ледь не загинула дитина (ВІДЕО)

Через планове відключення світла в будинку в Чернівцях ледь не загинула дитина (ВІДЕО)

24.09.2014, 22:44

23 вересня на спецлінію 101 обласного центру надійшло повідомлення про те, що у Чернівцях по вул. Радищева внаслідок планового відключення електропостачання в одному з житлових будинків може виникнути загроза життю дитини, яка була підключенна до апарату штучної вентиляції легень.

Про це повідомляє прес-служба УДСНС в області.

Відразу за місцем виклику було направлено черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 1 обласного центру. Рятувальники прибули на місце події за лічені хвилини. Вони підключили переносний генератор та забезпечили електроенергією квартиру, що дозволило безперебійно працювати апарату штучної вентиляції легень до повного відновлення електропостачання в будинку.

В країні немає підстав, щоб переходити до віялових відключень електроенергії. Про це заявила колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко у Чернівцях відповідаючи на питання кореспондента BukNews під час зустрічі із представниками буковинських ЗМІ.

- У нас достатньо власного вугілля. У нас достатньо власного газу, щоб підсвітити вугілля і спалювати на наших станціях, - говорить Тимошенко. - Наша країна повністю забезпечена якісним паливом. У нас як годинник працює гідроелектроенергетика.

Тому, крім безгосподарності наших керівників, немає жодних підстав для віялових відключень електроенергії. Вони сьогодні для України недопустимі. Це не просто деморалізує населення. Такі відключення зруйнують залишки стабільного життя країни, - сказала Юлія Володимирівна.

1