Чепеля - призначили, Мігайчука - звільнили

Чепеля - призначили, Мігайчука - звільнили

04.06.2014, 18:27

Сьогодні, 4 червня, на черговій сесії Чернівецької облради депутати обрали нового директора Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні. Ним став Микола Іванович Чепіль.

Відповідне рішення депутати затвердили одразу. Із Чепілем укладуть контракт терміном на 5 років.

Як відомо, попереднім керівником установи був Роман Андрійчук, який помер 6 березня 2014 року внаслідок хвороби.

Водночас працівники обласного госпіталю інвалідів війни вимагають звільнити з посади керівника комунальної установи Манолія Мігайчука. У сесійній залі афганці та представники комунальної установи звинувачують Мігайчука у численних зловживаннях і пропонують депутатам проголосувати за звільнення його з посади.

Депутати запропонували розглянути на сесії першим у порядку денному питання про доцільність перебування Манолія Мігайчука на посаді керівника обласної комунальної установи.

Депутати обласної ради на черговій сесії звільнили з займаної посади головного лікаря Чернівецького обласного госпіталю для інвалідів вітчизняної війни.

За це рішення проголосували 59 депутатів чернівецької облради. 

Недовіру керівнику Чернівецького обласного госпіталю для інвалідів вітчизняної війни пану Мігайчуку воїни-афганці висловили ще торік, зібравши 300 підписів. Тоді їх підтримав і колектив медичної установи. За інформацію воїнів-афганців, Манолій Мігайчук привласнив гроші, виділені на ремонт госпіталю, а ремонт робили лікарі та пацієнти за власний кошт. Афганці також звинуватили головного лікаря установи у непрозорій кадровій політиці (за 5 років перебування на посаді він звільнив понад 240 працівників) та в махінаціях з тендерними закупівлями. Депутати обласної ради того року про реальний стан справ у госпіталі не знали або не хотіли знати, а тому продовжили контракт пана Мігайчука.

Воїни-афганці нещодавно звертались з вимогою і до губернатора Романа Ванзуряка розібратися у ситуації.

Олександр Воронюк, працює у госпіталі з 1989 року: «240 чоловік звільнено в госпіталі за 5 років роботи Манолія Мігайчука, це був конвеєр, їм створювали такі умови, що спеціалісти змушені були йти за власним бажанням. Йому чужі інтереси колективу й хворих».

Водночас Манолій Мігайчук зазначив, що подібні звинувачення є «перекручуванням».

Це питання на сесії було виненсено першим і досить довго обговорювалось. Складність звільнення була в тому, що Манолій Мігайчук до 30 вересня 2014 року перебуває у декретній відпустці по догляду за онукою. Відтак його звільнили сьогоднішнім числом, а звільнили його лише з першого дня виходу на роботу.

Біля приміщення обласної ради на Грушевського відбувається пікет.

Декілька десятків жителів Молодії Глибоцького району вимагають закрити місцеву лікарню-хоспіс, яка раніше була туберкульозним диспансером. Основний аргумент мітингарів - здоров'я місцевих жителів та дітей. Окрім цього, поряд з лікарнею знаходяться школа та дитячий садок. Звернення до депутатів обласної ради щодо закриття медичного закладу підписали близько двох тисяч людей. Більше того, за інформацією пікетувальників на лікарню витрачають великі кошти, а персоналу більше, ніж самих хворих. Біля 50 працівників закладу лікують 10-15 хворих.

Джерело: vidido.ua, molbuk.ua, БукІнфо та http://bukpravda.cv.ua

Фото Іллі Перогана

1