«Буржуйка»: купувати чи не купувати?

«Буржуйка»: купувати чи не купувати?

16.09.2014, 12:56

У Чернівцях – погожі та теплі дні, тому згадувати про те, що відповідно до постанови Кабміну міністрів України "Про заходи щодо забезпечення населення, підприємств, установ і організацій природним газом до кінця опалювального сезону 2014/2015 років" блакитного палива цієї зими ми повинні використати втричі менше, нікому в Чернівцях не хочеться. Особливо – міській і обласній владі, які мала би подбати про «сани» хоча би восени. 

Чи вдасться досягти 30% економії у Чернівцях? Адже якщо в інших містах зменшити споживання допоможе відключення гарячої води, то у нас девіз «не купив бойлер – не купаєшся під теплим душем» став рідним ще за попередніх керманичів міста.

Що це означає для чернівчан? А лише те, що ліміти споживання природного газу ніхто для нас переглядати не буде. Отож - будемо мерзнути. Чи може сьогоднішні можновладці придумали іншу статтю економії: наприклад, перевели велику кількість котлів на тверде паливо? Або розпочали широку інформаційну кампанію для населення, пояснивши, що порятунок від холоду цієї зими – виключно у їхніх руках? І що «буржуйка» у найближчі місяці може стати найбажанішим «гаджетом»?

Ніде правди діти: деякі заходи у цьому напрямку все ж здійснюються. Наприклад, збільшено тривалість зимових канікул для школярів та студентів. Насправді, це дасть відчутну економію. Та й дітям від того лише "краще": сидітимуть собі у холодних квартирах у шубах та гратимуть у комп’ютерні ігри.

А ось з переходом на котли на альтернативному паливі – якось не дуже густо. Як і з чесною розмовою: «Люди, газу не буде. Увімкнете каміни – енергосистема не витримає – сидітиме ще й у темряві. Купуйте «буржуйки», твердопаливні котли, рятуйтеся…»

 Зате вже відомо про перенесення початку опалювального періоду 2014-2015 років на 01.11.2014 та його завершення 31.03.2015. Також – про зниження температури опалювальних приміщень на 2 градуси. Щоправда, злі язики у наших краях кажуть, що замість «на 2 градуси» слід читати «до 2 градусів». 

Джерело: Громадянська позиція А.Гриценко Чернівці

https://www.facebook.com/grytsenko.cv?fref=ts

1


КОМЕНТАРІ (1)

Одна надія на Бога, бо Яйценюки і Ко вже показали, яка у нас буде Еуропа((((((((((((((((

avatar

1

16 вересня 2014 18:53