Бурбак звернувся до Гройсмана виділити Буковині кошти на подолання наслідків негоди

Бурбак звернувся до Гройсмана виділити Буковині кошти на подолання наслідків негоди

02.07.2018, 15:49

Народний депутат України Максим Бурбак (204 виборчий округ) звернувся на Погоджувальній раді до Уряду виділити кошти на подолання наслідків негоди в областях України.

Парламентар, обрадний у мажоритарному окрузі, навів приклади по Чернівецькій області: дах школи у Кадубівцях Заставнівського району, багатостраждальний міст у Маршинцях, тричі топило моє рідне місто.

Перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів запевнив, що є чітка інформація по регіонах, і в середу на засіданні Уряду буде розглянуто питання про надання допомоги.

 

ДОВІДКОВО:

Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук заявив про наміри звернутися до Кабінету міністрів України з проханням виділити кошти на ліквідацію наслідків негоди на Буковині.

Про це повідомляє прес-служба ОДА. 

Посадовець доручив відповідним службам спільно з головами районних державних адміністрації здійснити обстеження наслідків негоди у населених пунктах краю, зокрема, огляду на предмет пошкодження та руйнації людських помешкань, закладів соціальної сфери, охорони здоров’я, освіти.

"Відповідні дані з актами пошкоджень та руйнувань необхідно подати обласній державній адміністрації для реєстрації на комісії. Відповідно, після цього готуємо звернення до Кабінету Міністрів України з проханням про виділення коштів з резервного фонду на ліквідацію наслідків негоди. Службі автомобільних доріг у Чернівецькій області спільно з управлінням житлово-комунального господарства облдержадміністрації необхідно обстежити дороги, привести до ладу ті, котрі розмило потоками води, розчистити їх, забезпечивши нормальний проїзд на дорогах області. Буковинцям, котрі постраждали внаслідок негоди, необхідно допомогти", - наголосив посадовець.

Також Олександр Фищук звернувся до Департаменту фінансів облдержадміністрації розглянути можливість виділення коштів для відповідних цілей з резервного фонду обласного бюджету.

Окремо керівник виконавчої влади краю звернув увагу на важливість здійснення низки заходів, аби унеможливити в майбутньому виникнення підтоплень та паводків: 

"Необхідно додатково забезпечити функціонування гідрологічних постів на річках, розробити відповідний план заходів та спеціальну обласну програму, котра діятиме з цією метою. Треба діяти на упередження. Те мінімальне, що ми можемо зробити цьому напрямку, нам обов’язково необхідно виконати".

В рамках наради наголошувалося на важливості проведення роз’яснювальної роботи з орендарями водних об’єктів господарювання, котрі неналежно дотримуються умов оренди, що може призвести до серйозних негативних наслідків.

Раніше повідомлялося, що на Буковині внаслідок сильних опадів 28-29 червня були пошкоджені дамби, покриття шкіл, розмито дорожні шляхи та підтоплено сотні підвалів житлових будинків, - нагадує  molbuk.ua.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Навозний Фронт на помийку історії!!!

avatar

Виборець

03 липня 2018 14:47