Бурбак вимагає від СБУ та Генпрокуратури відреагувати на диверсію фірташівських газових компаній

Бурбак вимагає від СБУ та Генпрокуратури відреагувати на диверсію фірташівських газових компаній

06.12.2018, 21:32

Народний депутат України Максим Бурбак з трибуни парламенту звернувся від імені фракції "Народний Фронт" до СБУ та Генпрокуратури з вимогою відреагувати на масові відключення газу фірташівськими компаніями.

Відключення тепла взимку, в країні, де введено воєнний стан, ніщо інше як диверсія, - прокоментував звернення Максим Бурбак. - "Вчора від теплопостачання відключили 14 об’єктів, серед яких - Буковинський державний медичний університет, Чернівецький університет імені Федьковича, коледжі, адміністративні та соціальні об’єкти. БДМУ без попередження за кілька днів, як це мало бути по закону, прийшли і тишком перекрили газ. Як людям реагувати? Як навчатися дітям у холодних кімнатах? Заборгованості перед газовиками немає. Всі ліміти постачання газу подані", - сказав Бурбак.

Він додав, що сьогодні в Чернівецькій області без теплопостачання перебувають 10 соціальних об’єктів. 

"І так чиниться по всій Україні, окрім Кіровоградської, Одеської, Луганської та Донецької. Що це як не диверсія і добре спланований акт проти громадян?", - додав у своєму виступі депутат.

Він від імені фракції "Народний фронт" закликав СБУ та Генпрокуратуру відреагувати на цю ситуацію.

"Вжити негайних заходів для покарання Фірташа та інших кремлівських колаборантів за вчинення диверсії в енергетичному секторі України", - додав Бурбак.

Нагадаємо, всі корпуси Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича відключили від опалення.

Про це повідомляє телеканал UA:Буковина на своїй сторінці у Facebook.

За словами ректора вузу Степана Мельничука, газ відключили, 6 грудня, після обіду. 

Через холод у приміщеннях студентів сьогодні відпустили додому. Згодом до всіх корпусів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича вже подали тепло.

Як повідомив кореспонденту molbuk.ua ректор вузу Степан Мельничук, завтра зранку, 7 грудня, у всіх корпусах стане тепліше і відновиться навчальний процес. 

У компанії «Чернівцігаз» кажуть, що не отримали підтвердження обсягів споживання газу на грудень, тому вимушені були припинити постачання газу для навчального закладу.

Загалом «Чернівцігаз» відключив від газопостачання десять установ по всій Чернівецькій області, - повідомляє https://zik.ua/. 

Один з корпусів Буковинського державного медичного університету без газопостачання залишався майже цілий день. У навчальному закладі обуреними такими діями газовиків і запевняють, що їх не мали права відключати. 

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомив ректор БДМУ Тарас Бойчук. “У нас були подані всі ліміти газу. І мені дивно, як працює “Чернівцігаз”, що вони не можуть це з’ясувати”, - каже Тарас Бойчук.

5 грудня від теплопостачання був відключений корпус військової кафедри БДМУ, що на вулиці О. Гузар. У вузі кажуть, що зробили це газовики без жодних попереджень.

“У нас не було жодних листів про відключення, жодних актів. Газовики прийшли тишком-нишком десь об 11.00 і відключили газопостачання на вводі у корпус. А мали би попередити про це за два дні і у присутності нашого представника відключити газопостачання, надати акт про відключення. Нічого цього не зробили”, - обурюється Тарас Бойчук. 

Газопостачання БДМУ було відновлено 5 грудня о 19.00.

“Для мене не зрозуміло, чому так відбувається. У нас немає жодної заборгованості, немає проблем з оплатою. Ми провели тендер на закупілю газу, постачальником є фірма “Паливторг”. Коли відключили газ, з цього приводу телефонували і “Чернівцігаз”, і в Київ. Згодом з’ясувалося, що всі ліміти є. Десь о 19.00 відновили газопостачання”, - сказав Тарас Бойчук.

Десятки об’єктів бюджетної сфери залишилися без тепла через непорозуміння постачальників газу із АТ "Укртрансгаз"Про це molbuk.ua повідомили у ПАТ “Чернівцігаз”. 

"Фірм, які постачають газ непобутовим споживачам є більше 10. Ці постачальники, згідно умов договору, зобов’язані завести номінацію (ліміт газу) на наступний місяць для свого клієнта. З інформацією про обсяги постачальник звертається до “Укртансгазу” і затверджує їх. А оператор газорозподільних мереж, тобто “Чернівцігаз”, щомісяця отримує інформацію про обсяги, які має розподілити та на які об’єкти”, - повідомила фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ “Чернівцігаз” Вікторія Голодняк.

Газовики запевняють, що про відсутність номінацій попередили усіх непобутових споживачів листами від 26 листопада.

“За відсутності номінації, споживач зобов’язаний самостійно припинити відбір газу, адже таке споживання вважається несанкціонованим. Оскільки споживачі не припинили відбір газу самостійно, "Чернівцігаз", як оператор ГРМ, зобов’язаний здійснити відключення”, - сказала Вікторія Голодняк. 

У “Чернівцігазі” зазначають, що протягом року траплялися поодинокі випадки, коли доводилося відключати непобутових споживачів від газу через відсутність номінацій. Але такої великої кількості як зараз не було.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

06 грудня 2018 21:39

І не тільки донька, але ще й син.

avatar

06 грудня 2018 22:17

Єдине чим відрізнявся до сих пір Чорней від давно ніким неповажаємого  Зарайського, хоч вони і з однієї колоди це тим, що не видаляв коментарі.

Важкий мабуть вибір між диктатом замовника-роботодавця та повагою людей.

avatar

Погляд

07 грудня 2018 09:17