Бурбак сподівається реакції від СБУ, ДФС, прокуратури на конкретні факти грабунку чернівчан запроданцями

Бурбак сподівається реакції від СБУ, ДФС, прокуратури на конкретні факти грабунку чернівчан запроданцями

30.11.2018, 11:27

Гість програми «Пряма відповідь» народний депутат України Максим Бурбак, яка вийшла в ефірі телеканалу «Чернівці» 29-го листопада, прокоментував останні події у Чернівцях.

- Нагадати вам, як після призначення секретарем виконкому Антоніни Бабюк, деякі повноваження департаменту містобудівного комплексу передали виконкому.  І тепер не департамент, ні фахові архітектори можуть затверджувати містобудівну документацію. І тепер я звертаюся до правоохоронних органів: ви збираєте реагувати, чи будете просто спостерігати збоку, як банда грабує місто? Мені навіть не потрібно звертатися до правоохоронців письмово, досить усної заяви у ЗМІ про можливе скоєння злочину, - сказав народний депутат України Максим Бурбак

- Панове зі Служби безпеки України, скажіть, будь ласка, чому перший же дозвіл для будівництва  за новими правилами секретар виконкому надає вам? Чи це неправда? А чому серед документів, які має розглянути сесія міської ради раптом з’явився проект рішення про виділення мільйона гривень з міського бюджету фіскальній службі. І цей документ дивним чином з’являється саме тоді, коли з’явилася інформація про те, що податківці нібито судяться з Проданом через недоплати і прогалини у декларації.  Згідно із законом, якщо у ЗМІ є такі публікації, правоохоронні органи повинні перевіряти викладені у них факти можливих зловживань. Де реакція СБУ, ДФС? Чи всі і далі будуть мовчки спостерігати за тим, як з попереднього переліку об’єктів, заборонених для приватизації, кудись зникли одразу 130 об’єктів.

- Поки що я бачу, що тільки Національна поліція розпочала кримінальні провадження щодо можливого скоєння злочину після передачі багатоквартирних будинків в управління невідомим компаніям. Понад 600 будинків віддали нібито за прозорим конкурсом Середюка… Тепер ці злочинці вимагають з людей щомісячну оплату. Щодо цієї ситуації  нещодавно зустрічався з мешканцями будинків на вулиці Руській. Людям вже нарахували якийсь борг 7 тисяч гривень за нібито надані послуги. Які послуги? Якщо у цих конторах працює одна людина…  Коли вам не надають жодних послуг, але залізають в кишеню, чому ви повинні за це платити? Тому звертаюся до чернівчан: шановні, не платіть цим аферистам з контори «роги й копита». І це ще далеко не все. Чекайте підвищення цін на проїзд у тролейбусах і маршртуках.

- А класти дороги взимку? Перед тим як робити якісний ремонт потрібно замінити комунікації, але цього не робиться. На що перетворили проспект Незалежності, Головну, Переяславську…  А чому не робили влітку? Тому що тоді Каспрук був Чернівецьким міським головою і йому свідомо не дозволяли це робити.  Чудово пам’ятаю, скільки років довелося доробляти вулицю Богдана Хмельницького, яку розрив цей горе-очільник Михайлішин. Все місто п’ять років її доробляло. Чому всі мають від цього потерпати?

- А що з тими грошима, які залишив Каспрук на рахунках трьох державних банків. Це триста мільйонів гривень! І вже за кілька днів після його усунення 150 мільйонів розписали без конкурсу, без контролю… А може варто згадати, що четверта частина Державного бюджету країни наступного року піде на обслуговування зовнішнього боргу, яким нам залишили, починаючи з 2004 року. Такої фінансової підтримки, яку Чернівці отримали після запровадження бюджетної децентралізації урядом Арсенія Яценюка, більше в місті не буде. Цих заощаджень не буде. За що ви це все будете доробляти?

 - Люди Фірташа-Борисова захопили Чернівці і плюндрують місто. Мені цікаво, що роблять наші правоохоронні органи, щоб цьому протидіяти? Реакцію поліції я побачив! Де реакція СБУ, ДФС, прокуратури? Що спите? Чи як? - сказав Максим Бурбак. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «На маленькій лисій голові самозванця важка «шапка Мономаха» не тримається»: Бурбак прокоментував роздачу хабарів запроданцям, які голосували за звільнення Чернівецького міського голови

1