Бурбак серед лідерів за сумою бюджетних коштів, залучених для потреб своїх виборців

Бурбак серед лідерів за сумою бюджетних коштів, залучених для потреб своїх виборців

07.05.2018, 19:46

Народний депутат, представник 204 виборчого округу (Чернівецька область) Максим Бурбак потрапив до списку лідерів рейтингу обранців, в округи яких у 2017 році було виділено найбільшу кількість субвенцій з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку.

Такі дані дослідження сьогодні презентувала громадська мережа ОПОРА.

Зокрема, зазначається, що округ №204 лідера фракції "Народний фронт"Максима Бурбака отримав 79 млн грн субвенцій.

"Серед нашого ТОП-8 є чотири депутати, які були лідерами як у 2016 році, так і в 2017 році - Валерій Писаренко, депутат з Харківщини (група "Партія відродження" - Ред.), Олександр Шевченко, депутат з Івано-Франківщини (позафракційний - ред.), Юрій Тимошенко, так само з Івано-Франківщини ("Народний фронт" - ред.) і Костянтин Яриніч, депутат з Кіровоградщини (БПП - ред.)", - зазначив аналітик Андрій Сайчук.

Також лідерами за сумою коштів отриманих субвенцій з бюджету в 2017 році стали:

округ № 22 (Луцьк) Ігоря Лапіна (з "Народного фронту") та округ № 83 (частина міста Івано-Франківськ) позафракційного Олександра Шевченка - по 85 млн гривень; округ № 153 (Рівненська область) Юрія Вознюка (з "Народного фронту") - 82 млн гривень.

Водночас округ № 91 (Київська обл.) Руслана Сольвара з БПП - 71 млн гривень; округ № 88 (Івано-Франківська обл.) Юрія Тимошенка з "Народного фронту" - 67 млн гривень.

Окрім того, за результатами дослідження у 2017 році, незважаючи на загальне збільшення суми субвенцій майже удвічі порівняно з 20016 роком, коштів недоотримали 25 відсотків округів. Зокрема, на 24 округи не виділялось коштів узагалі, а ще на 26 округів виділялось менше 10 млн гривень на кожний. Це, на думку ОПОРИ, демонструє "не лише нерівномірність розподілу субвенцій, але й відверту заангажованість процесу".

1