Бурбак привітав буковинців зі Святом Преображення Господнього

Бурбак привітав буковинців зі Святом Преображення Господнього

19.08.2017, 11:59

Голова парламентської фракції "Народного фронту", народний депутат України Максим Бурбак привітав мешканців Чернівецької області з Яблучним Спасом:

- Зі святом! Добра, щедрих врожаїв та Божої ласки усім українцям!  -  побажав Максим Бурбак. 

ДОВІДКОВО:

Сьогодні, 19 серпня, - Яблучний Спас (Свято Преображення Господнього). Щоправда, сьогоднішня субота для багатьох українців робоча – через перенесення робочого дня із п'ятниці, 25 серпня, аби на святкування Дня Незалежності було чотири вихідні поспіль.

У східній християнській традиції у Яблучний Спас церква благословляє новий урожай. Цим святом церква сповідує поєднання в Христі людського і Божого. Це свято – не тільки освячення овочів, фруктів і всього, що дала природа. А в першу чергу - пізнання Бога через Ісуса Христа. Символічний сенс свята – переміна душі. Вважається, що цей день покликаний нагадати людям про необхідність преображення внутрішнього світу людини.

Вранці у храмах відслужать святкові літургії. А потім освятять фрукти нового врожаю. Освячення яблук у храмах у великих містах традиційно відбувається цілий день. Біля храмів працюють базари, на яких продають фрукти та мед для освячення.

Свято Преображення вважається в народі початком осені. 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Той хто порушує Заповіді Господні не може вітати інших зі Святом.

avatar

...

19 серпня 2017 12:47

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

Балык

20 серпня 2017 07:57