Побудувати залізницю в обхід Молдови зараз неможливо, - міністр

Побудувати залізницю в обхід Молдови зараз неможливо, - міністр

11.04.2014, 22:02

Нинішні економічні реалії не дозволяють реалізувати цей масштабний проект. Про це під час прес-конференції, відповідаючи на питання BukNews, повідомив міністр інфраструктури України Максим Бурбак. 

- Цей проект є надзвичайно містким фінансово, тому говорити про можливість його реалізації не доводиться, - сказав міністр.  

Єдине, чим поки що доведеться задовольнитися мешканцям Буковини, це скорочення на 2 години часу перебування в дорозі потягу Чернівці-Київ-Чернівці. Новий маршрут руху потягу через територію Респубілки Молдова дозволить виграти цей час. Відповідну угоду Верховна Рада України має ратифікувати вже в найближчі тиждень-два. 

Найближчим часом на ратифікацію до Верховної Ради України буде подано Протокол про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту. Про це сьогодні, 11 квітня, під час свого виступу на засіданні Чернівецької обласної ради повідомив Міністр інфраструктури України Максим Бурбак.

«Мною вже підписано пакет документів щодо набрання чинності Протоколом. Сподіваюсь, невдовзі Верховна Рада його ратифікує. Й поїзд сполученням Київ-Чернівці-Київ проходитиме в одному напрямку на 2 години швидше», - сказав Максим Бурбак.

Під час сьогоднішнього візиту до Чернівців Міністр відвідав локомотивне депо і надав залізничникам доручення перевірити стан колій та інфраструктури за новим маршрутом прямування поїзду.

Нагадаємо, раніше подорож поїздом №117/118 Київ-Чернівці тривала 13 год. 35 хв. Залізничники відпрацьовують новий маршрут прямування пасажирського поїзда №117/118 Київ-Чернівці через територію Молдови, що зменшить час його перебування у дорозі орієнтовно на 2 години в одному напрямку.

Протоколом про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту передбачено спрощення руху поїздів під час перетину українсько-молдовського державного кордону в частині беззупинкового руху через визначені пункти пропуску транзитних поїздів, для яких початковий пункт відправлення і пункт призначення розташовані на території однієї і тієї ж самої держави.

uz.gov.ua

1