Нардепи нагадали, як Папієв, Михайлішин і Шкробанець 'поховали' пологовий будинок у Чернівцях і змарнували обладнання

Нардепи нагадали, як Папієв, Михайлішин і Шкробанець "поховали" пологовий будинок у Чернівцях і змарнували обладнання

07.09.2015, 21:37

Термін гарантії обладнання на 25 мільйонів для перинатального центру вже сплив, фірма-постачальник - закрилася. За рік обладнання стане металобрухтом. Влада ініціює чимшвидшу передачу майна іншим лікувальним закладам і установам. 

Народні депутати України Максим Бурбак і Микола Федорук нагадали, як Папієв і Михайлішин протягнули через обласну і міську ради рішення про передачу пологового будинку на вулиці Буковинській з міської в обласну комунальну власність під облаштування там у майбутньому перинатального центру. Максим Бурбак нагадав, що зроблено це було коли Чернівці від своєї власності ще не відмовилися. Рішення міської ради протягнули заднім числом. 

- Стосовно обладнання на 25 мільйонів, яке закупили далекого 2013 року, воно стоїть на складах. Мав з цього приводу зустріч з головою Чернівецької  ОДА і його першим заступником. Будемо ініціювати повторне звернення до МОЗ України щодо передачі цього обладнання іншим лікарням, які його потребують, - сказав Максим Бурбак. - Тому що через рік це вже буде металобрухт. Термін гарантії цього обладнання вже сплив, фірма-постачальник закрилася - її немає. І тут у мене питання до пана Ігоря Шкробанця, який усією цієї оборудкою завідував. 

- Що стосується перинатального центру, - додав народний депутат Микола Федорук, - то це була не преша спроба забрати у міста пологовий будинок номер один. І ми свого часу не дали цього зробити. Коли минулій владі вдалося продавити це рішення я сказав буквально анступне: значить  пологовий будинок  номер один поховали. Так воно, на жаль, і вийшло. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Matvey Gacenko

08 вересня 2015 20:44