Буковинські 'свободівці' образилися на профспілкову функціонерку МТК 'Калинівський ринок'

Буковинські "свободівці" образилися на профспілкову функціонерку МТК "Калинівський ринок"

01.12.2014, 22:09

Цілеспрямована провокація чи банальна дезінформація волонтерки Калинівського ринку?

Керівник однієї з профспілкових організацій на МТК "Калинівський ринок" дорікнула свободівським волонтерам тим, що нібито ми намарно витрачаємо кошти на забезпечення зимовим обмундируванням земляків-десантників, адже за її "достовірною інформацією" військові 80-ї аеромобільної бригади для відправки на фронт всім необхідним забезпечені.

"Бійцям на передовій вкрай потрібен тепловізор, на який не вистачає коштів", – у телефонній розмові акцентувала профспілковий функціонер.

Як вже повідомлялося раніше, останні два тижні проводився збір необхідної для добровольчих батальйонів "Січ" та "Чернігів" гуманітарної допомоги, і волонтери готувалися до поїздки на Слов'янськ та Піски з допомогою.

28 листопада я отримав дивну інформацію від свободівського активіста, що на МТК "Калинівський ринок" збирав кошти на підтримку забезпечення бійців АТО.

Розповсюджуючи з побратимами по ринку тижневик ВО "Свобода", до активіста підійшла голова однієї з місцевих профспілок підприємців і активно почала обурюватися, що свободівці, які готують забезпечення зимовими берцами та обмундируванням для десантників 80-ї аеромобільної бригади і в неділю мають виїжджати до зони АТО, нібито намарне витрачають кошти.

Ввійшовши в роль, пані почала моралізувати, що повністю забезпечені солдати починають звертатися до партій і волонтерів, не заслужено випрошуючи для себе додаткову допомогу.

На завершення емоційного спілкування, профспілкова діячка зазначила, що є відповідальні військові з 80-ї аеромобільної бригади, які збирають кошти на тепловізор, і було би доречно для волонтерів максимально долучитися до його купівлі.

Вкотре поспілкувавшись з десантниками буковинцями, які часто навідуються до свободівського офісу на Шевченка, 26 і волонтерського центру "Свободи", а також до місця дислокації громадського формування "Сотня Буковини", отримав достовірну інформацію, що з зимового одягу бійцям видали лише бушлати, а берци дали демисезонні та літні штани.

Саме з огляду на це, свободівці знайшли можливість забезпечити 14 бійців-десантників 80-ї аеромобільної бригади зимовими берцами та тим обмундируванням, яке призначалося для бійців добровольчих батальйонів під Слов'янськом.

Зранку, після урочистого шикування військових перед відправкою в зону АТО, я зустрівся з тією жінкою із профспілок Калинівського ринку.

Напередодні ми з нею поспілкувалися, і після цього разом підійшли до командира військової частини полковника Братішко, щоб з перших уст отримати інформацію про забезпечення одягом військових.

Командир частини повідомив, що бійці взуті в демисезонні берци і для них передбачені близько 300 чунів, які забезпечать тепло у зимовий час. За відсутности зимових штанів, бійцям було видано термобілизну. Командування дуже вдячне волонтерам, які допомагають одягати та взувати військовослужбовців у зимовий період.

Профспілковий функціонер тільки погоджувалась, що дійсно необхідно максимально допомагати військовим і тепер, за її словами вона готова говорити підприємцям ринку про потребу закупок зимових берців та штанів для земляків-десантників, які в АТО виїхали без зимового взуття та одягу.

Чи викликана така поведінка волонтера з Калинки банальною дезінформацією, чи існує інша причина не знаю.

Та для відповідального забезпечення бійців, крім спілкування з командним складом військової частини, волонтерам для повної інформованості необхідно підтримувати постійні контакти з рядовими бійцями, які завжди повідомлять про реальний стан забезпечення військовослужбовців.

Віталій Мельничук, голова Чернівецької обласної організації ВО "Свобода"

1


КОМЕНТАРІ (1)

кулявлобна бабка Філька хоче валЬянтйорити сама собі)))))) Невже ще пару кредитів незакритих має???!!!!

avatar

свобода валанйорам!

01 грудня 2014 20:47