Буковину з робочим візитом відвідав Ертурул Апака

Буковину з робочим візитом відвідав Ертурул Апака

02.11.2018, 11:03

2 листопада до столиці Буковини з робочим візитом прибув Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні пан Ертурул Апакан. Під час протокольної зустрічі з Послом Організації з безпеки і співробітництва в Європі поспілкувався голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

Зокрема, керівник представницької влади області висловив переконання у тому, що багаторічна дипломатична діяльність пана Ертурула Апакана в Організації Об’єднаних Націй стане надійною запорукою подальшої успішної роботи Спеціальної моніторингової місії в Україні. Іван Мунтян також подякував пану Послу за діяльність групи спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в місті Чернівці на чолі з її координатором паном Оріано Мікалетті.

Відтак посадовець поінформував пана Апакана про склад депутатського корпусу Чернівецької обласної ради, історію багатонаціонального Буковинського краю, міжнародну та міжрегіональну співпрацю, що здійснюється в рамках різноманітних транскордонних проектів.

«Вважаю символічним те, що Ваш сьогоднішній візит відбувається напередодні 100-річчя Буковинського народного віча. Адже сто років тому наші предки обрали максимально цивілізований та мирний шлях реалізації свого права на возз’єднання з рештою українських земель. Власне споконвічні буковинські традиції мирного співіснування представників різних народів лягли в основу сучасної моделі неконфліктного вирішення будь-яких суперечливих питань чи ситуацій. Ви може особисто переконатися в ефективності цієї моделі, яка дозволяє ефективно взаємодіяти представникам усіх політичних сил, національних спільнот та конфесій задля досягнення головної мети – підвищення рівня добробуту буковинців та розвитку нашого краю», – наголосив Іван Мунтян, звертаючись до високого гостя.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1