У Кравчука, Антонюка і Терона з'явилися серйозні застереження щодо Петра Порошенка

У Кравчука, Антонюка і Терона з'явилися серйозні застереження щодо Петра Порошенка

08.04.2014, 11:13

Буковинські громадські діячі поділилися з журналістами застереженнями щодо загрози повернення до влади олігархів. 

На прес-конференції голова обласної громадської ініціативи «Третя Українська республіка» Іван Кравчук; лідер обласної організації УНП Іван Антонюк; та голова обласної організації Національної спілки журналістів України Юрій Терон висловили занепокоєння таким станом речей, яким фактично розпочалися виборчі президентські перегони.

Учасники прес-конференції наголосили на тому, що сьогоднішні події на Сході України, як і попередні події в Криму, покликані насамперед викликати безлад в країні з метою зриву президентських виборів.

Разом з тим, зазначені громадські діячі наголосили на необхідності проведення демократичних виборів в країні і відзначили високу ймовірність лідирування в них двох кандидатів: Юлії Тимошенко та Петра Порошенка.

Представник громадської ініціативи «Третя Українська республіка» Іван Кравчук заявив, що поділяє позицію лідера цієї ініціативи Юрія Луценка, який ще задовго до виборів закликав громадян підтримувати того кандидата, в якого буде краща команда і кращий план дій. «Я не бачу ні команди, ні плану в Петра Порошенка», - пояснив Іван Кравчук.

Обласний представник «Третьої Української республіки» представив своє бачення політичних розкладів під час революційних подій на Майдані: «Там були люди, які встали за свою державу, за своє майбутнє, за країну, за майбутнє своїх дітей. Політики не встигали на Майдані за народом, лідери «добігали ззаду Майдану». Люди бачили цих лідерів – Кличка, Порошенка, Яценюка. Вже тоді було зрозуміло, що якщо буде перемога – Юлія Тимошенко буде на волі. Поки вона була ув’язнена – були інші розклади. І тодішні політичні лідери цього не врахували – що з’явиться ще один кандидат в президенти».

Щодо всіх кандидатів Іван Кравчук визнав, що «помилки робили всі». Водночас він озвучив загрозу «наступити на ті ж граблі», нагадавши причини поразки досягнень Помаранчевої революції, і роботу одного з кандидатів в уряді Януковича-Азарова, і нещодавні перемовини деяких претендентів на президентське крісло з нашим майже земляком-олігархом. «Бачимо переговори з Фірташем і Льовочкіним - то що ж міняється? Ви можете собі уявити, як би сьогодні виглядала Німеччина, якби свого часу з Гітлером не пішла вся його команда?» - поставив риторичне запитання І.Кравчук. 

Він також повідомив журналістам, що зовсім скоро (це питання одного-двох тижнів) «Третя Українська республіка» переформатується на політичну партію. 

Іван Антонюк зізнався ЗМІ, що зовсім недавно сам симпатизував Петрові Порошенкові, і навіть підтримував популярні в народі міркування «Цей уже багатий – значить, красти не буде». Аби мислити, аналізувати глибше, людям необхідне всебічне інформування про кандидатів у президенти. Його підтримав Юрій Терон, який запропонував запровадити подібні обговорення у ширшому колі громадських організацій та політичних партій. 

Контактна особа І. Кравчук (тел. 050 602 74 96)

1


КОМЕНТАРІ (1)

Ця Юля своїм популізмом затрахала вже всю Україну. Люди будуть непрві, якщо повірять цій авантюристкі. І жидок порошенко нікому не потрібен.

avatar

Чернівчанин

08 квітня 2014 10:47