Буковинська «Батьківщина» проводжає старий і зустрічає новий рік на Євромайданах

Буковинська «Батьківщина» проводжає старий і зустрічає новий рік на Євромайданах

01.01.2014, 03:15

Сьогодні, 31 грудня, активісти обласної організації партії ВО «Батьківщина» на знак солідарності зі столичним Євромайданом провела старий рік на Центральній площі Чернівців. Партійці обласного штабу, Першотравневої, Шевченківської та Садгірської районних парторганізацій на Центральній площі відзначили символічні проводи старого року, привітали краян і вручили перехожим, їхнім діткам на площі пакуночки з солодощами. Солодкий сюрприз отримали також комендант наметового Євромістечка і священик, який провів на майдані щоденну молитву. «Батьківщинівці» нагадали, що вже третій Новий рік зустрічає за гратами незаконно ув’язнена лідерка опозиції Юлія Володимирівна Тимошенко, і побажали землякам та всім українцям, аби в новому році політичних репресій в Україні більше не було, політв’язні вийшли на свободу і Україна позбавилася від антинародного режиму. Саме задля цього сотні й тисячі буковинців уже побували на Майдані в Києві, саме тому вони не покидають Майдан. А цієї ночі там відзначатимуть початок нового року 150 партійців «батьківщини». Загалом наших краян там значно більше. І всі вони не слухатимуть у цю ніч привітання того, хто називає себе президентом України. До ігнорування його традиційного виступу за кілька хвилин до початку Нового року закликали краян і «батьківщинівці».

Разом з земляками на київському Євромайдані відзначатиме початок 2014 року і голова обласної організації партії ВО «Батьківщина» Іван Мунтян. Разом з вітаннями від протестувальників буковинцям, які цієї святкової ночі будуть у своїх домівках з родинами, Іван Мунтян повідомляє й те, як столичний Майдан підсумував попередній етап своєї діяльності.

Сьогодні на Майдані «Батьківщина» нагороджувала тих партійців, які вклали у народний протест найбільше сил, душі і серця. Перший заступник голови партії ВО «Батьківщина» Олександр Турчинов, виступаючи перед ними, наголосив, що на Майдані «є відчуття волі»: «Тут нема влади Януковича. Тут нема продажних судів. Сюди бояться заходити зі своїми палицями бандити. Тому що тут є вільні українці. І наше з вами завдання – щоб 2014 рік став роком, коли таке відчуття, яке ми маємо сьогодні тут, буде у всіх українців по всій країні. І вся Україна стане єдиним Майданом, єдиною родиною патріотів, здатних захистити себе і собі забезпечити гідне життя». Серед інших активістів Євромайдану в столиці були нагороджені й буковинські «батьківщинівці»:

Федір Васильович Малиш - голова первинної парторганізації з Вижниччини, Василь Васильович Циганенко та Лідія Іванівна Гаїна – з Чернівецької міської парторганізації.

Їхній внесок у справу Майдану – це маленький героїзм. І таким героїзмом є щоденне долучення мільйонів українців у протест проти режиму.

Усіх героїв – з Новим роком. Затишку і тепла Вашим родинам!

1