Буковинець збив на смерть велосипедиста і втік з місця аварії

Буковинець збив на смерть велосипедиста і втік з місця аварії

07.08.2023, 18:47

Слідчі поліції завершили досудове розслідування дорожньо-транспортної пригоди з потерпілим, яка сталася 9 березня у селі Чудей Чернівецького району. Відповідно до санкції статті винуватцю ДТП загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох до п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту до шести місяців, або до трьох років обмеження волі.

В ході досудового розслідування автопригоди, співробітники відділення № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького РУП встановили, що того дня, 56-річний чоловік, керуючи автомобілем «Volkswagen transporter», проявив крайню неуважність до дорожньої обстановки та спричинив наїзд на 61-річного велосипедиста.

Внаслідок ДТП травмувався місцевий житель. За результатами судово-медичної експертизи чоловік отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Наразі слідчі поліції завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. Водію інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснював Сторожинецький відділ  Чернівецької окружної прокуратури.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1