Буковинець Олександр Вишняк – п'ятиразовий чемпіон України з вільної боротьби – поїде на Чемпіонат світу у складі збірної команди України

Буковинець Олександр Вишняк – п'ятиразовий чемпіон України з вільної боротьби – поїде на Чемпіонат світу у складі збірної команди України

27.08.2020, 12:22

Борець Олександр Вишняк, який родом з Буковини,  вийшов у фінал та впевнено переміг на Чемпіонаті України з вільної боротьби серед юніорів у ваговій категорії до 74 кг.

  Чемпіонат відбувся у Львові 20-23 серпня – напередодні відзначення головного державного свята – Дня незалежності України. Тому переконлива перемога спортсмена з буковинським корінням, якого на Чемпіонат до Львова приїхали підтримати земляки - шанувальники його спортивного таланту, є особливо символічною.  

Це одні з перших змагань з цього виду спорту, які провели в країні від початку карантину. Спортсмени уже встигли скучити за духом змагань, тому подарували шанувальникам цього виду спорту яскраве видовище чесної боротьби і незабутні враження. Вони виборювали не лише першість у львівському турнірі, а й путівки на чемпіонат світу, який відбудеться в Сербії у грудні цього року.

Укотре свою майстерність підтвердив вихованець Чернівецької обласної ДЮСШ Олександр Вишняк, який є буковинцем, але наразі виступає за Одеську область. (Тренери-викладачі – Андрій Мороз, Дан Статник). 

Серед тих, хто завітав на престижні спортивні змагання до Львова був відомий чернівецький підприємець і меценат, голова відокремленого Чернівецького  підрозділу ГО "ЗОЛОТІ ЛЕВИ ЧОРНОЇ СОТНІ"  Олег Громадський, який постійно допомагає спортсменам, опікується розвитком силових видів спорту та патріотичним вихованням української молоді. Пан Олег неодноразово спонсорував участь буковинських спортсменів у різних Чемпіонатах.

– Вітаємо з перемогою! – побажав чемпіону Олег Громадський. – Так тримати! Для молодих спортсменів дуже важливо брати участь в таких змаганнях, адже це корисний досвід, який дає хороший поштовх в особистому зростанні спортсмена. Успіху Олександрові на Чемпіонаті Світу!

Світлина від BukNews.

На церемонії відкриття Чемпіонату України також були присутні перший заступник Міністра молоді та спорту України Сергій Симонов, Юрій Турянський - голова Національного Олімпійського комітету у Львівській області, начальник управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації Роман Хім`як.

Також серед почесних гостей змагань був президент Асоціації вільної боротьби України Юрій Копитко, віце-президент Асоціації спортивної боротьби України Вадим Левчук, державний тренер з боротьби Діна Харенко, головні тренера національних збірних команд Григорій Данько та Володимир Євонов, а також срібний призер пекінської Олімпіади Андрій Стадник.

Організатори спортивного свята дякують буковинським меценатам, які не тільки словом, але й власною присутністю на змаганнях, ділом постійно допомагають спортсменам прославляти український спорт.

Світлина від BukNews.

Світлина від Yurii Chornei.

1