Сорок п'ять мільйонів не вистачить на будівництво перинатального центру, треба - 119: Бурбак знає, де взяти решту

Сорок п'ять мільйонів не вистачить на будівництво перинатального центру, треба - 119: Бурбак знає, де взяти решту

10.02.2017, 19:21

За проектно-кошторисною документацією будівництво перинатального центру в Чернівцях коштуватиме 119 мільйонів гривень. Використали на будівництво понад 40 мільйонів гривень. Про це повідомив заступник начальника управління капітального будівництва Чернівецької ОДА Юрій Штефуник. 

“Є у нас проектно-кошторисна документація, підготовка якої на стадії завершення. Проектною організацією визначена загальна вартість будівництва перинатального центру 119 мільйонів гривень. Роботи виконали на суму понад 40 мільйонів гривень. Якщо є постанова на 45 мільйонів, це добре. Але з цією сумою об’єкт не буде введений в експлутацію”, зазначив чиновник.

За словами Юрія Штефуника, у перинатальному центрі зроблені загальнобудівельні роботи: замінили вікна, зробили добудову, частину чистих приміщень. Ці всі роботи були зроблені ще у 2013 році. 

“З тих пір ми змогли зробити лише покрівлю над добудовою і поштукатурити її. Але там ще залишилася значна частина загальнобудівельних робіт: штукатурка, малярка, встановлення внутрішніх дверей, інженерного обладнання. Там лише почати і закінчити. 

Якби були всі необхідні кошти, ми би змогли закінчити перинатальний центр, але за умови, щоби ці кошти не виділяли у третьому кварталі, як це часто буває”, каже Юрій Штефуник.

Майже рік у перинатальному центрі не ведуться жодні роботи, його передали під охорону Національної поліції. 

Джерело: molbuk.ua 

Нагадаємо, народний депутат України Максим Бурбак прокоментував виділення Кабміном 45 мільйонів на добудову перинатального центру у Чернівцях

- Перинатальний центр треба повернути в міську комунальну власність. Ще будучи депутатом Чернівецької обласної ради, і керівником фракції Фронт Змін – ми голосували проти передачі його в область. Вважаю, що колишні регіонали вкрали в міста приміщення першого пологового будинку, розбомбили його, натомість нічого не зробили. Вчергове звертаюсь до чернівецьких міських депутатів, після того як було впроваджено бюджетну децентралізацію урядом Яценюка, другій рік поспіль йде перевиконання місцевого бюджету. Станом на 1 січня 2017 року понад 230 млн грн. від перевиконання є на рахунках міста Чернівці. То цілком логічно було б за умов співфінансування виділити 40 млн грн, яких не вистачає, для добудови і завершити будівництво вже в цьому році, - заявляв народний депутат України Максим Бурбак. 

1