Борис Баглей про яничарів і засланих козачків (Виступ на біс)

Борис Баглей про яничарів і засланих козачків (Виступ на біс)

31.01.2012, 16:48

  «Букньюс» започатковує нову рубрику! Суть розваги полягає в тому, щоб друкувати статті недавнього минулого. Часом ці статті набувають просто приголомшливого сенсу. Свіжо і несподівано виглядають. Справжню насолоду, наприклад, отримали ми від того гніву, з яким Борис Баглей виховував "політичних яничар" і перекинчиків у 2004 році.Як відомо, з часом п. Баглей відчутно змінив свою точку зору. Отже, розпочинаємо рубрику уривком із статті Бориса Баглея «Чиї сини, чиїх батьків?», яку він надрукував у газеті «Час» . 

Треба віддати належне публіцистичній вправності Бориса Михайловича. Тут що не цитата, то афоризм про вічне, як то «необхідно відзначити, що поведінка керівників державних службовців у нашій області нічим особливим не відзначалася. Чиновники виконували незаконні доручення хто як міг, в цілому без ентузіазму». Втім, навіщо переказувати, ось вона «нєтлєнка»:

«Необхідно відзначити, що поведінка керівників державних службовців у нашій області нічим особливим не відзначалася. Чиновники виконували незаконні доручення хто як міг, в цілому без ентузіазму. Але були і винятки. Як відомо, у кожній справі знайдуться козачки. Історія знає, що найжорстокішими татарськими воїнами були яничари (отатарені українці). Не обійшлась ця виборча кампанія на Буковині, без таких собі козачків-яничарів. І особливу активність виявляють сьогодні ті, хто ще на минулих виборах був в іншому таборі. Вони хронічно відчувають комплекс неповноцінності. I є за що. Ненавидять їх, сьогоднішніх, соратники, бо розуміють, що при першій же нагоді і їх продадуть, як продали вже Ющенка. Другі зневажають, бо хто ж поважає зрадників.

Один з таких „лідерів" керує обласним штабом опонента Ющенка. На сьогодні - це пенсіонер, професор, колишній перший заступник голови облдержадміністрацій при Філіпчукові. Іншими словами, до 2004-го року знана в краї людина і політик. Але, чи то чоловік затаїв на когось образу, чи в силу свого віку, його поведінка останнім часом викликає подив і співчуття багатьох буковинців: як можна опуститись так низько. Цей момент дивує не лише його колишніх однодумців.

Дивує, що й Буковина, яка давно сповідувала високу моральність, у тому числі й у підборі управлінських кадрів ( крім періоду Бауера), поступово також підхопила бацилу аморальності. Саме прикладом аморальності може слугувати сьогоднішній керівник державної адміністрації Сокирянського району. В майбутньому батьки будуть вчити своїх дітей, згадуючи цього чоловіка, яким не має бути керівник.

У селі Романківці, цього району, ще у 2002 році проявив себе голова колгоспу Василь Козак як борець проти самодурства попереднього голови облдержадміністрації. Цього року він очолив районний осередок партії "Солідарність", а пізніше – районний штаб Віктора Ющенка "Наша Україна". Завдяки тому, що він почав себе асоціювати з Віктором Ющенком, йому багато чого прощалося. Проте вже тоді прості люди хитали головою і зі здивуванням запитували як він там опинився. Серед такої категорії населення він був відомий як відвертий нахаба. Не краще про Козака відгукувався і його попередник Олексюк. 

Усе стало на свої місця після виборів 2002 року. Після того, як Василю пообіцяли посаду, він почав говорити в районі:" А хто такий Ющенко?" Використовуючи особисті зв'язки в Києві і в Чернівцях, йому вдалося обійняти посаду голови районної адміністрації. Проте відомо, що такі люди ніколи не стануть своїми серед чужих і змушені будуть постійно доводити свою відданість, вилизуючи первинний рот черговому "хазяїну". Вибори 2004 року стали дуже зручним моментом вислужитися і засвідчити свою повагу шефам. Ніхто б сьогодні не приділяв великої уваги цьому горе-керівнику, якби не той цинізм з яким він спілкується з людьми. I якщо напочатку свого правління Козак відкрито не виступав проти своїх колишніх колег то після першого туру президентських виборів він це робить занадто нахабно і цинічно, вже не приховуючи справжнє своє лице. 

Для жителів району це не стало особливою новиною, адже вони дуже добре пам’ятають, яким був цей голова колгоспу ще два роки тому. Але на його заяви, що, мовляв, "ви мене не позбудетесь і після виборів, як би вони не закінчилися» реагують боляче. Багато з них думає, що справді нічого не зміниться і Вася знову буде керувати районом. Таким радимо заспокоїтись. Діяльність Козака на посаді голови райдержадміністрації аналізується давно, і вже дано належну оцінку як його організаторським здібностям, так і його "діяльності" зокрема, в тому числі в Голландії і Німеччині, у господарських структурах, яких активно працює його сьогоднішня агрофірма. Є великий сумнів чи захоче співпрацювати цивілізована країна з людиною, що належить до ворогів демократії в Європі. Зрозуміло, що влада в агонії використовує усі можливі і неможливі засоби впливу на людей, тальки б втриматись при владі.(...)  

Люди хочуть чути правду, хочуть нової влади. Влада через сміливість простих людей нервує. А хто піде за такою владою? (...)

Чітка громадська позиція кож¬ного, усвідомлення важливості історичного моменту дозволять нарешті Україні стати законодавцем нового у царині демократії. Віктор Ющенко має всі шанси стати батьком нації, українським Вашингтоном чи Ататюрком. Люди вірять у це — їхня віра і надія здійсняться вже 21 листопада»

 Борис Баглей (2004р) 

Коментарі, гадаємо, у цьому випадку тільки псують враження.

 Фото vidido.ua 



КОМЕНТАРІ (9)

Усі роки цей покидьок брехав та дурив буковинців. Зараз цей чоловяга сидать в ОДА і служить вірою і правдою цим же янучарам. Ні сорому ні совісті. А фото говорить само за себе.

avatar

Журналіст-колега

31 січня 2012 13:25

На фото випирає ум бота Вухлея

avatar

Василь Моня

31 січня 2012 13:29

...рукописи не горят...

avatar

берлиоз

31 січня 2012 15:08

Клас! Зробіть добру справу: продублюйте цю ж статтю, тільки замість Василя Козака напишіть (Борис Баглей 2011)

avatar

Ivan

01 лютого 2012 20:58

гнида, а я йому вірила

avatar

Олена Іванівна

01 лютого 2012 22:06

Юра привіт. Це урізане фото БукІнфо

avatar

БукІнфо

02 лютого 2012 11:13

Сергію! Не я ставив на сайт цей матеріал. Тому нічим не можу допомогти. А той, хто його ставив, певно, задав пошук і йому видало те джерело цього зображення, яке він і вказав. Ще не вистачало, щоб ми усілякі відрізки фото відстежували. І взагалі, не треба аж так сильно стежити за тим, що вже гуляє по нету. Тим більше писати про це коментарі. Я ж не написав під новиною УНІАН про перший виступ Москаля у Чернівцях, що це текст Buknews. Не треба бути святішим за папу. Посміхайся:)

avatar

BukNEWS

02 лютого 2012 11:54

Шкода, що ми розмовляємо "різними мовами". Хоча моє прохання було дріб'язковим. Всього доброго. Успіхів!

avatar

Сергій, БукІнфо

02 лютого 2012 19:27

Хлопці, ви не про те спорите - не фотка обрізана. А той хто на фотці. По уму і по натурє.

avatar

Доол

02 лютого 2012 21:38