Бойко запевняв Осачука, що не прагне бути головою Чернівецької обласної ради, але  його можуть змусити балотуватися

Бойко запевняв Осачука, що не прагне бути головою Чернівецької обласної ради, але його можуть змусити балотуватися

19.12.2020, 16:59

Обговорюючи трохи менше місяця тому в ефірі програми "Без емоцій" на телеканалі "Чернівецький промінь" (26.11.2020) майбутні вибори голови новообраної Чернівецької обласної ради голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук, зокрема, прогнозував можливу участь у кампанії свого заступника Олексія Бойка.  

Під час розмови  голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук кілька разів  акцентував на тому, що пріоритетне право на формування більшості в новій обласній раді має партія "Слуга народу".  І, відповідно, на обрання головою ради представника своєї політичної сили. Оскільки під час виборів буковинці віддали їй найбільшу кількість голосів, а в обласній раді партія "Слуга народу" представлена найбільшою кількістю депутатів.  За словами Сергія Осачука, він усіляко підтримуватиме того кандидата, якого висуне фракція партії "Слуга народу". 

-  Це правда, що ваш заступник, якого також обрано депутатом обласної ради від Аграрної партії України, теж може претендувати на посаду заступника голови обласної ради. І ви таким чином, через цього свого заступника, зможете отримати вплив на депутатський корпус, - запитав ведучий у Сергія Осачука

- Ми живемо у дуже тісному інформаційному середовищі... Можу навіть сказати більше і підвищити цю планку. Експертне середовище прогнозує, що Олексій Бойко може претендувати на посаду не тільки заступника, але навіть голови Чернівецької обласної ради. Ніби його збирається висунути Аграрна партія. 

- Ну, це дещо би суперечило щойно озвученому вами підходу, згідно з яким більшість має формуватися навколо "Слуги народу", як переможця виборів... 

- Саме так, я саме так  це бачу.  Але кожна політична сила, кожна партія хоче вибороти для себе якнайбільше. І амбіції Аграрної партії, яка має сімох депутатів, є настільки великими, що вони навіть мріють про свого голову. Можна зрозуміти цю амбіцію, але сподіваюся, що "Слуга народу" укріпить свій успіх. 

- А ви схвалюєте цю амбіцію Олексія Бойка, все таки він ваш заступник?

- Олексій Бойко є моїм заступником, є членом нашої команди і своїми діями поки не дав мені жодної підстави засумніватися у командній грі. І мені особисто Олексій Сергійович розповідав, що він не ініціює, він не збирається сам висувати свою кандидатуру, але не може гарантувати, що цього не зроблять колеги по партії. 

ДОВІДКОВО:

Вчора Головою Чернівецької обласної ради обрали Олексія Бойка. Під час таємного голосування його підтримали 35 із 63 присутніх на сесії депутатів.

За іншого претендента на цю посаду – кандидата від партії «Слуга Народу» Володимира Жаровського – проголосували 27 народних обранців. 1 бюлетень лічильна комісія визнала недійсним.

Олексій Бойко  представляє «Аграрну партію». Він також обіймав посаду заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації.
 
У новій раді працюватимуть представники 8 політичних сил:
??«Слуга Народу» – 12
??«Батьківщина» – 9
??«Єдина Альтернатива» – 9
??«Європейська Солідарність» – 9
??«Аграрна партія» – 7
??«Народний Контроль» – 6
??«Опозиційна платформа – За життя» – 6
??«За Майбутнє» – 6
1