Богдан Онуфрик: Роздержавлення друкованих ЗМІ – важливий євроінтеграційний крок України

Богдан Онуфрик: Роздержавлення друкованих ЗМІ – важливий євроінтеграційний крок України

25.11.2015, 12:31

Український парламент прийняв Закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (№ 1123), згідно з яким з 1 січня 2016 року розпочнеться процес роздержавлення заснованих органами державної влади, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування газет і журналів. Триватиме реформування цих періодичних видань у два етапи впродовж трьох років.

 «Роздержавлення друкованих засобів масової інформації є важливим євроінтеграційним кроком України, - вважає член Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Богдан Онуфрик (фракція «Блок Петра Порошенка «Солідарність»).  -  Ухвалення цього Закону впроваджує функціонування в Україні дійсно незалежних ЗМІ».

За словами Народного депутата України, це треба було зробити щонайменше років десять тому. Причому, на відміну від інших областей, на Буковині такий досвід є: крайова виконавча та представницька влада уже давно не має власних ЗМІ. Саме тому, каже Богдан Онуфрик, профільний Комітет прийняв рішення ухвалити законопроект не лише в першому читанні, але й в цілому, щоб процес роздержавлення ЗМІ вкотре не відкладати на майбутнє, а розпочати його уже спочатку наступного року, і парламент 260 голосами підтримав таке рішення.

«Після прийняття Закону про Суспільне телебачення це другий реформаторських закон, який наближає державу до європейських стандартів в сфері медіа, - підкреслив Богдан Онуфрик. - Відтепер ЗМІ не поділятимуться на «провладні» і «незалежні», а конкуруватимуть, боротимуться за свого читача, слухача, глядача, за їх довіру. А влада і її представники мають забути про керування редакторами і журналістами». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Рибак жалкує, що більше не зможе просто з кабінету керувати журналістами (+ ДУМКА ЕКСПЕРТА)

1