'Бог вирішив, що сьогодні я повинен бути тут': Руслан Домніцак розповів, як кілька разів звертався до військкомату з проханням мобілізувати його до війська, але отримав відмову

"Бог вирішив, що сьогодні я повинен бути тут": Руслан Домніцак розповів, як кілька разів звертався до військкомату з проханням мобілізувати його до війська, але отримав відмову

16.07.2023, 17:39

Руслан Домніцак прокоментував своє можливе призначення заступником голови Чернівецької ОВА.

Про це повідомляє Буковинська правда з посиланням на Руслана Домніцака, який надав коментар molbuk.ua.

Нинішній голова Чернівецької районної ради Руслан Домніцак, кандидатуру якого Кабмін погодив на посаду заступника голови ОВА з оборонних питань, кілька разів звертався до військкомату з проханням мобілізувати його до війська.

Він зазначив, що хотів служити у війську, як і багато депутатів райради. Проте йому відмовили.

"Від початку великої війни я неодноразово звертався до військкомату щодо мобілізації. Ходив до обласного, районного, міського військкоматів. Ви можете перевірити цю інформацію, це правда. Проте мені відмовляли з огляду на те, що немає законодавчо визначених підстав для моєї мобілізації. Мабуть, Бог вирішив, що сьогодні я повинен бути тут", - сказав Р. Домніцак.

Він зауважив, що погодитися на посаду заступника голови ОВА було його свідомим рішенням. Тут, вважає, він і справді зможе бути корисним.

"Можу сказати, що це - мій свідомий вибір. У час війни, вважаю, кожен має бути там, де буде більше приносити користі для суспільства, для України в цілому, для нашої загальної спільної перемоги. Тому я погодився очолити цей напрям, який мені був запропонований керівником ОВА Русланом Запаранюком. Це лінія роботи, яка десь наближена до того, чим я все життя займався. Це, зокрема, координація правоохоронної діяльності і оборони. Гадаю, спільними зусиллями зробимо все можливе для того, щоби наблизити перемогу. Звичайно, це залежить не від однієї людини, але й від однієї часом залежить дуже багато. Заступник із оборонних питань якраз є тією людиною, яка, на мою думку, має нормально координувати діяльність і забезпечити, щоби все працювало у злагодженому ритмі", - додав голова райради.

Про свої плани поки що не говорив: пообіцяв розповісти після указу президента про його призначення, якщо такий указ буде.

"Вважаю, треба озвучувати свої плани та пріоритети тоді, коли буде указ про призначення. А це всього-навсього погодження. Хоча я сподіваюся, що призначення таки буде", - сказав співрозмовник.

Як стало відомо , 14 липня, Кабмін погодив кандидатуру нового заступника голови Чернівецької обласної військової адміністрації Руслана Запаранюка з оборонних питань. Ним став голова Чернівецької районної ради, полковник Руслан Домніцак.

Наразі Руслан Домніцак є головою Чернівецької районної ради. Раніше працював на різних посадах у правоохоронних органах в Чернівецькій та Львівській областях. Перед обранням головою Чернівецької районної ради був заступником начальника управління в Головному управлінні по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби Безпеки України. Має військове звання полковника.

Джерело:  molbuk.ua

Фото з ФБ сторінки Віталія Другановського 

1