Благодійний концерт-реквієм до сороковин з дня загибелі 'Небесної сотні' проведуть в Чернівецькій обласній філармонії

Благодійний концерт-реквієм до сороковин з дня загибелі "Небесної сотні" проведуть в Чернівецькій обласній філармонії

20.03.2014, 13:46

Благодійний концерт-реквієм до сороковин з дня загибелі "Небесної сотні" проведуть в Чернівецькій обласній філармонії. 30 березня чекають усіх, хто пам'ятає героїчні дії українців, які пішли на смерть, під кулі найманих кілерів проти диктатури і нахабності злочинної влади. Чернівці попрощалися з двома Героями, їхні родини втратили чудових чоловіків, тепер вони потребують не лише уваги, а й допомоги, тому кошти з кожного купленого квитка на концерт будуть передані Щербанюкам та Аксениним.

В Чернівцях сороковини з дня загибелі більшості Героїв "Небесної сотні" вирішили організувати працівники обласної філармонії. Відтак благодійний концер-реквієм розробили досить трепетно. Зі сцени звучатимуть музичні твори відомих світових композиторів, читатимуть поезію Шевченка та інших письменників - революціоністів. Убитих Героїв згадуватимуть та збиратимуть кошти для родин наших розстряляних буковинців.

Остап Савчук, художній керівник Чернівецької обласної філармонії: «Розтріляних не снайперами, а кілерами, бо снайпери на війні, а кілери - це найманці, найманці Януковича, які розстріляли наших мирних хлопців».

Камерний хор "Чернівці", симфонічний оркестр філармонії, хор Буковинського ансамблю пісні і танцю, солісти, вокалісти та гість концерту - переможець телевізійного шоу "Голос країни" - Павло Табаков. Усі вони виступатимуть перед присутніми 30 березня о 16 годині.

Анатолій Візнюк, в.о. директора Чернівецької обласної філармонії: «Ви знаєте, що творчі люди, це люди особливі. Вони живуть у світі прекрасного, у світі музики і висловлювати свої почуття вони звикли інструментами, співом і голосом. Для того, щоб показати свою позицію, як українців, ми вирішили зробити такий концерт».

Вартість квитків на такий захід становить від 30 до 50 гривень. Усі кошти передадуть сім'ям Героїв "Небесної сотні" - Василя Аксенина та Олександра Щербанюка. Також у холі філармонії будуть розміщенні скриньки, в які не байдужі чернівчани зможуть вкинути кілька додаткових гривень

Генрієтта Беух. Телеканал "Чернівці".

mtrk.com.ua

Раніше ми повідомляли: 

Галиць не захотів відмовитися від концерту в день убивств на вулиці Грушевського

1