Депутат Білик заперечує причетність цегельного заводу своєї дружини до зсувів

Депутат Білик заперечує причетність цегельного заводу своєї дружини до зсувів

12.02.2017, 23:59

Депутат Чернівецької міськради Ростислав Білик заперечує причетність цегельного заводу своєї дружини до зсувів, внаслідок яких постраждали житлові будинки на вулиці Золочівській.

Про йдеться у програмі "Журналістське розслідування", яка вийшла в ефір на телеканалі ТВА.

Зокрема, в програмі йдеться про мешканців провулку Золочівського у Чернівцях, будинки яких постраждали 1,5 роки тому внаслідок потужного зсуву, який виник неподалік від їхніх помешкань. Вони підозрюють, що причиною зсуву є кар’єр поблизу житлової зони, на якому видобуває глину підприємство "Карат", власником якого є дружина депутата Білика Руслана Білик.



"Ще одне питання, яке залишається відкритим - чи є провина цегельного заводу, який розташований неподалік, у тому, що цілий мікрорайон - аж до Руського кладовища - може будь-якої хвилини просто зникнути", - йдеться у програмі.

"Треба з цим заводом розібратися, встановити, що вони з ним наробили, і вивести всіх на чисту воду. Із-за кого йдуть зсувні процеси?", - заявив міський голова Олексій Каспрук.

Сам же депутат Білик вважає, що шкоди підприємство не завдає.

У Чернівцях депутат заперечив причетність заводу своєї дружини до зсуву, через який тріщать будинки



"Там було вже 10 перевірок у минулому році. І від того місця, де був зсув гаража або будинку, приблизно 800 метрів до території заводу. Завод працює 5 місяців на рік, він сезонний. І глину добувають не в тому місці, де був зсув", - сказав Білик.

"Якщо говорити про геологію та геодезію. Якщо вертикально добувати глину, можливо, вона має якісь зсувні процеси. Якщо знімати, зменшувати навантаження на сам схил, то зсувних процесів не буде", - повідомив депутат, навівши приклад, мовляв, інші такі підприємства працюють у місті, і там немає зсувів - тож і тут, у Золочівському провулку винна природа, а не завод його дружини.

"5 метрів від кар’єру на вулиці Декабристів стоять 4 будинки. Стіна вертикальна 40 метрів. Жодних скарг, процесів - нічого немає. І так само є по інших цегельних заводах", - додав Білик.

Проте, йдеться у сюжеті, Ростислав Білик кривить душею, або просто не володіє ситуацією. Журналісти оприлюднили публікацію "Укрінформу" за вересень 2010 року, в якій йдеться, зокрема: "Зсув грунту стався у Чернівцях на вулиці Декабристів, де розташований кар’єр цегельного заводу №1. Землею присипано екскаватор, постраждалих немає".

Джерело:  molbuk.ua

У Чернівцях депутат заперечив причетність заводу своєї дружини до зсуву, через який тріщать будинки
1