Біля 'Калинки' людей обурили дії ДАІшників, а на перехресті Героїв Майдану і Щербанюка - неадекватний водій, який намагався покусати інспекторів

Біля "Калинки" людей обурили дії ДАІшників, а на перехресті Героїв Майдану і Щербанюка - неадекватний водій, який намагався покусати інспекторів

01.04.2014, 22:13

ДТП сталося і на Калинівському ринку. Неподалік центрального входу вранці там маршрутка вдарила одразу чотири автомобілі. За попередньою інформацією, в автобуса відмовили гальма. Люди викликали працівників ДАІ. Зателефонували і нашим журналістам, оскільки, з їх слів, справжній водій маршрутки кудись раптово зник, натомість зявився інший чоловік і намагався з місця події забрати автобуса.

Цього ранку Марія ледь не потрапила під колеса маршрутки, коли приїхала на Калинівський ринок з чоловіком.

Марія, потерпіла: «Я переходила дорогу, коли вийшла з машини. Він нісся на мене. Моє щастя, що я відбігла до того буса. Лиш розвернулася, стукнувся в цю машину, в ту машину, в ту. Ще дві були спереду. Вони не дуже сильно постраждали. Хазяйка приїхала подивилася, розвернулася і поїхала. Нічого не сказала. Посміялася і все».

Найбільше дісталося ось цьому чорному РЕНО. Автомобіль новий. Власник обурений, бо не знає, з кого тепер вимагати компенсації. Водій маршрутки пояснив, що відмовили гальма через те і скоїв аварію. Дав номер страхової компанії, однак там ніхто слухавки не піднімає. Згодом винуватець взагалі кудись зник.

Водій «Renault»: «Водій не дає ніяких документів, ніякого полюса, нічого. Ми дзвонимо у страхову компанію, просимо її, щоб звідти приїхали експерти, сфотографували. Нічого. Ніяких. Вони хотіли ще забрати автобуса, втекти. Ми не давали з людьми. Прийшов другий водій, сів за руль. Кажу йому, як ви можете рухати буса, як у ньому нема гальм. Уже з’явилися і гальма» )

На камеру пояснити свої дії чоловік, який, зі слів водіїв, намагався забрати з місця маршрутку, відмовився. Сказав, що він – ніхто: «Я водій другої маршрутки. – Чого ж з місця автобуса ти забирав? – Чого з місця ДТП ти забирав, якщо ти ніхто? Чому ти хотів утікати?»

Найбільше в цій ситуації людей обурили дії працівників ДАІ.

Ярослав, водій мікроавтобуса: «Приїхали даішники, це все позамірювали. Дали акт пояснення, я його написав. Все це здав, підписався у них на папері і кажу – хлопці, дайте мені схему ДТП. - Ми не маємо права. - Як не маєте права? От я зараз виїжджаю з Чернівців, мене другий екіпаж зупиняє і каже, що моя машина в ДТП, у вас аварія, як? - Нехай дзвонять до нас. – Куди до вас? – В обласну ДАІ, там все розкажуть їм. Не взяли нас ні на освідчення, нікуди».

Водії самі вирішили поїхати на Миколаївську і здати аналізи на вміст алкоголю в крові, аби не було потім ніяких з цим проблем, що хтось із них цього дня міг бути напідпитку. Отримати коментаря від ДАІ не вдалося. Натомість, слухавку підняла директор фірми, яка надає послуги пасажирських перевезень і чия маршрутка скоїла аварію. Щоправда, також відмовилася коментувати ситуацію. Зазначила лише, що ніякого конфлікту тут немає. У ситуації сторони розберуться самі.

Олександр Коркоїл. Телеканал "Чернівці".

А на перехресті Героїв Майдану і Щербанюка – аварія другий день поспіль. У Чернівцях на перехресті вулиць Героїв Майдану та Олександра Щербанюка (колишні Червоноармійська-Чапаєва) п’яний водій спричинив аварію. Про це повідомив начальник міського управління ДАІ Едуард Дущак.

За його словами, водій коричневого ВАЗ-2101 їхав вулицею Героїв Майдану. У цей час біля перехрестя Героїв Майдану та Щербанюка на світлофорі стояла колона машин. Однак водій "Жигулі" вирішив всупереч правилам дорожнього руху об’їхати автівки. Їдучи зустрічною, в нього врізалася "Тойота", яка виїжджала з вулиці О. Щербанюка.

Водій "Жигулів", за словами працівників ДАІ, поводив себе неадекватно: голосно лаявся, плював на своє авто, розмахував руками і бив ногами свою машину. Згодом правоохоронці закували порушника в наручники.

Водія відвезли до обласного наркологічного диспансеру, проте він відмовився пройти обстеження.

Нагадаємо, учора вранці на цьому ж перехресті водій легковика врізався в автомобіль, що виїжджав з вулиці Марка Черемшини та відлетів у тролейбус.

У Чернівцях молодик у чорній масці скоїв ДТП, назвався активістом «Правого сектору»
  
У Чернівцях молодик у чорній масці скоїв ДТП, назвався активістом «Правого сектору» та почав лаятися із працівниками Державтоінспекції, коли ті приїхали складати протокол. Весь час порушник поводив себе неадекватно. Крім нецензурної лайки намагався покусати правоохоронців, до сього бив руками і ногами службового автомобіля. Інспекторам довелося прикувати хлопця наручниками до огорожі і викликати наряд.

Ось так відсвяткував, якщо вірити словам, свій ювілей ось цей чоловік. З розбитою автівкою, чорною маскою на обличчі та в кайданках. Навколо нього зібрався цілий натовп людей. Очевидці розповіли – наслідки могли бути набагато гіршими, під колеса ледь не потрапили діти. Вони встигли відстрибнути вбік. Відтак, «копійка» врізалася в «Тойоту», яка їхала попереду.

Едуард, потерпілий водій: «Він їхав на червоне по зустрічній смузі. Свідок це каже, бо я не бачив цього, а той їхав позаду мене. Я лиш удар сам почув. Я виїжджав сюди, машина тут стояла. Цей клоун вилітає і бє мене в заднє крило. Починає включати задню передачу. Хотів від’їжджати. Я вискочив, добре, що порядні люди ще не перевелися у нашому місті, цей клоун у балаклаві одягнений. Заблокували ми його, затримали. Вирвали вікно, щоб його витягнути. Він уже, виходить, створив аварійну ситуацію, витягнули його, зняли балаклаву».

На місце викликали ДАІ. Поки ті їхали, люди молодика нікуди не відпускали. Його утримували на узбіччі.

Тарас ПАВЛОВ, інспектор ДПС УДАІ області: «Автомобіль ВАЗ, який здійснив проїзд на заборонний сигнал світлофора, зі сторони проспекту Незалежності допустив зіткнення з автомобілем «Тойота», який виїжджав на дозволений сигнал світлофора».

Приїзд інспекторів молодика ще більше роздратував. Він почав називати себе активістом «Правого сектору», погрожувати всім, хто був поряд. І все це з нецензурною лайкою.

Володимир, свідок: «Він почав кричати «Я правий сектор», мені нічого не буде. Вам усім – погане слово ПІ-ПІ. Потім почав плакати, потім битися. Посадили його в авто ДАІ, то він почав кусати інспекторів, бо був уже в наручниках. Почав бити й сам автомобіль. Довелося його пристебнути на вулиці. Чоловік поводить себе повністю неадекватно, був у чорній масці».

Свідки розповіли - на місце приїжджали представники справжнього «Правого сектору», глянули на хлопця і повідомили - його взагалі в обличчя не знають. Бачать уперше. Розбиту «копійку» згодом з місця забрав евакуатор, а за порушником приїхав наряд міліції.

Тарас ПАВЛОВ, інспектор ДПС УДАІ області: «На вулицю Миколаївську освідчуємо, лікар дає заключення. Потім складаємо адмінпртокол по факту4 ДТП. За фактом керування автомобілем у нетверезому стані до рішення суду».

Олександр Хмель. Телеканал "Чернівці".

Фото користувача Коля Цікал мережі "ВКонтакте".

Джерело: mtrk.com.ua та molbuk.ua

1