Бійці територіальної оборони Буковини висунули претензії державі

Бійці територіальної оборони Буковини висунули претензії державі

24.06.2015, 00:10

Військовим не сподобалося, що їх залишили без статусу учасників АТО.

Бійці 8-го окремого мотопіхотного батальйону вимагають статусу учасників АТО. Цей підрозділ формувався як батальйон територіальної оборони Чернівецької області, йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Згодом він увійшов до складу 24-ї механізованої бригади. Бійці у Бердянську стерегли морський кордон, служили у Запорізькій та Херсонській областях, а також охороняли блокпост у Луганській області на кордоні з Росією.

За документами вояки на передовій не були, тож і статусу учасників АТО не мають. Однак самі вважають, що це не справедливо, тому прийшли до військкомату вимагати пояснень.

"Фактично, рік ми віддали державі. Я не претендую на учасника бойових дій, але вибачте мене, я витратив, і не тільки я, і мої люди, здоров'я і якісь сили, і були відірвані від сім'ї весь цей період", - мотивує командир 1-ї роти 8-го батальйону тероборони Віктор Юхимович.

Там військовим відповіли, що для вирішення їхнього питання потрібні зміни в законодавстві. Тож звертатися треба до уряду і парламенту.

"Необхідні зміни до законодавства. Тобто в закон про ветеранів війни і гарантії соціального захисту необхідно включити ще один підпункт – військовослужбовці, які були мобілізовані, але не приймали безпосередньо участь в Антитерористичній операції на території Луганської та Донецької областей, але забезпечували захист державного кордону та інше", - пояснив чернівецький обласний військовий комісар Віталій Чурай.

Більше читайте тут: http://tsn.ua/ato/biyci-teritorialnoyi-oboroni-bukovini-visunuli-pretenziyi-derzhavi-444318.html

1


КОМЕНТАРІ (1)

Тому народ і не поспішає на нову хвилю мобілізації - держава не оцінює зусилля людей, одні служать та захищають, інші - користуються пільгами та нагородами, життя в сучасній Україні, як колись за кріпацтва - суцільне безправ'я!

avatar

Чернівчанин

23 червня 2015 22:14