Чернівецька 'Батьківщина' відзвітувала, як допомагає війську

Чернівецька "Батьківщина" відзвітувала, як допомагає війську

14.08.2014, 02:54

У прес-конференції обласного військового комісара, присвяченій питанням мобілізації та забезпечення бійців у зоні АТО,  взяла участь прес-секретар обласної організації партії ВО «Батьківщина» Маріанна Антонюк. Журналістам була надана інформація про участь обласної, районних, Чернівецької міської, районних в місті парторганізацій «Батьківщини» у допомозі буковинським бійцям в зоні АТО. Йдеться як про збір коштів, необхідних речей, продуктів, їх транспортування на Схід, так і про організаційну та координаційну роботу партійців.

 Представників ЗМІ також поінформували про участь у воєнних діях двох батальйонів – «Батьківщина» і «Рух опору», створених силами партійців Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Станом на початок серпня втрати в цих батальйонах становили четверо бійців. (Минулої ночі батальйон «Батьківщина» був обстріляний під Горлівкою із системи «Град», ще один боєць загинув, троє поранені).

 Буковинська «Батьківщина» надає допомогу як землякам, так і батальйонам однопартійців. Дії партійців завжди тісно переплітаються з діями небайдужих громадян, а звіт про це оприлюднюється з метою активізації громади на допомогу українському війську, родинам бійців, а також вимушеним переселенцям зі Сходу.

 Детальніше про діяльність облпарторганізації ВО «Батьківщина» (станом на кінець липня) - далі.

 Чернівецька обласна партійна організація ВО «Батьківщина»   інформує, що голова обласної парторганізації, партійні районні осередки, депутати фракції «За Батьківщину» активно долучилися до  роботи щодо надання допомоги військовослужбовцям, які несуть службу в зоні АТО, та  їхнім сім’ям.  Ця робота проводиться  не тільки власними силами, але й спільно з владою районів, органами місцевого самоврядування, громадськими та іншими політичними  організаціями, населенням області. 

 Вижницька районна партійна організація:

Станом на 23 липня 2014 року  всього зібрано коштів  на суму 211 000 гривень, з них  закуплено та відправлено в зону АТО  каски та бронежилети на суму  188 000 грн.,  одягу та продовольства на суму  понад 60 тис. грн.  В залишку  наявні 23 000 грн.   Найактивнішими  та вагому частку внесли депутати – батьківщинівці  Андрюк Василь Семенович - 1500 гривень, Сидоряк Галина Григорівна – 1000 гривень,   Сенчук Руслан Іванович – 500 грн.,  Вовк Іван Іванович та Вовк Петро Іванович по 250 грн. та багато інших.  Робота по наданню допомоги  військовослужбовцям та їхнім сім’ям продовжується.

 Герцаївська районна партійна організація:

За особистого сприяння голови партійної організації для військовослужбовців в зоні АТО було придбано 5 бронежилетів та необхідну форму. Також надали допомогу солдатам, які проводили навчання на  полігоні в селі Куликівка, Герцаївського району., Чернівецької області. -

Передали для них продукти харчування 50 кг., воду 30л., цигарки грошову допомогу у сумі 300 гривень.

 Глибоцька районна партійна організація:

Силами партійного активу були придбані продукти харчування, засоби гігієни та першої необхідності на суму 14 000 гривень.

 Кельменецька районна партійна організація:

Кельменецька районна партійна організація, депутати районної  та місцевих рад активно включилися спільно з Народною радою у акцію підтримки українського війська продуктами харчування одягом та  засобами індивідуального захисту.

  В селах району організовані пункти збору продуктів харчування та грошей на пальне та засоби індивідуального захисту. Зібрані кошти, продукти харчування  через голів сільських рад направляються за місцем дислокації односельців.

    На засіданні фракції одностайно було вирішено зібрати  кошти у сумі по 100 гривень з кожного депутата.

  Сім’ї   нашого  земляка Філіпчука Ігоря Венедиктовича, який загинув у Луганській області,  надана допомога у сумі 400 гривень та вирішується питання про допомогу сім’ї  пшеницею, ячменем для відгодівлі худоби у власному господарстві.

 Кіцманська районна партійна організація:

 З ініціативи голови райпарторганізації та голови Кіцманської районної ради відповідно сільські ради району передали кошти на загальну суму 600 000 гривень. Силами парторганізації було зібрано понад 50 000 гривень та придбано форму, бронежилети, одяг, продукти харчування та товари першої необхідності.

 Новоселицька районна партійна організація:

 Станом на 23 липня 2014 року  всього зібрано коштів  на суму 22 000 гривень. Усю суму перераховано на рахунки, які відкрило Міністерство оборони у Державній казначейській службі України.

 Путильська районна партійна організація:

 Сім’ям 15-ти  військовослужбовців, які служать на Сході України, через програму «Турбота» силами членів «ВО «Батьківщина»  виділено по 1000 гривень та безкоштовно по  5 кубометрів дров. Також зібрано і відправлено в зону АТО 800 кілограмів різноманітних продуктів. Депутати  Путильської районної ради, члени «ВО «Батьківщина» М. Д. Козян, В. П. Луканюк,  Д. Г. Кузик та  член бюро М. П. Савчук зібрали для армії коштів у сумі 1700 гривень і передали їх для військовослужбовців.

 Сторожинецька районна партійна організація:

 Членами партії  та депутатами всіх рівнів для військових на Луганщину було зібрано та відправлено  коштів  у сумі  38100 гривень.  Всі  3 рази  зібрану продукцію  відвозили  машинами  членів партії ВО «Батьківщина», це депутат міської ради Митрик М.І., та 2 рази  головою ППО с.Великий Кучурів  Беженарьом І.Г. Продукцію супроводжувала  2 рази  голова  районної партійної організації Гуцуляк К.Г., один раз голова ППО с.Нові  Бросківці М.Кордубан (мати Юрія Чікала, який загинув у зоні АТО) та всі рази супроводжує допомогу голова штабу Руху Опору Рудий О.В.

 Хотинська районна партійна організація:

 Станом на 23 липня 2014 року  всього зібрано коштів  на суму 286 000 гривень. Відповідну суму за активної волонтерської та роз’яснювальної роботи зібрано за допомоги громад сіл та селищ району, підприємців, виділено із бюджетів сільських рад, перераховано депутатами фракції «За Батьківщину» та прихильними депутатами у відповідь на розпорядження районної ради та райдержадміністрації. З відповідної суми було придбано 48 бронежилетів, закуплено форму, берци, палатки, каски. Додатково було придбано та передано харчі, товари першої необхідності, ліки, одяг. Значну суму коштів було передано на лікування пораненим. Виділено кошти сім’ям постраждалих у зоні бойових дій. Також значна кількість жителів району стали донорами крові.

 Новодністровська міська партійна організація:

 Силами організації було зібрано та передано військовослужбовцям  необхідний одяг на суму 2000 гривень.

 Садгірська районна у місті Чернівці партійна організація:

Станом на 23 липня 2014 року  всього зібрано коштів  на суму 48 500 гривень.

З яких:

  1. Продукти харчування – 15.000грн.
    1. Засоби гігієни – 8.000грн.
    2. Цигарки, різне – 9.000грн.
    3. Військова амуніція, інвентар – 5.700 грн.
    4. Матеріальна допомога складає – 10.800грн.

 Забезпечується патронат над сім’ями військовослужбовців у районі.

 Безпосередньо допомогу надають активні члени партії, громада району та громада  Греко-католицької Церкви, громада Української Православної Церкви Київського Патріархату, депутати обласної, міської та районної рад.

 Шевченківська районна у місті Чернівці партійна організація:

 Станом на 23 липня 2014 року  всього зібрано та передано коштів на суму 1500 гривень. Додатково на суму 9000 гривень придбано та передано продуктів харчування, ліків та товарів першої необхідності. На суму 21000 гривень придбано необхідний одяг для військовослужбовців.

 Допомога військовослужбовцям від депутатів Чернівецької обласної ради

 

  1. Допіряк П.В. – долучився до придбання 15 бронежилетів та виділив кошти у сумі 10000 гривень на похорон першого загиблого військовослужбовця з Буковини.
  2. Кілару О.Р. – 1000 гривень до загальної суми, що збирається Чернівецькою обласною партійною організацією ВО «Батьківщина», 500 гривень виділив сім’ї одного із постраждалих військовослужбовців.
  3. Коржан В.М. – опікується дітьми загиблих військовослужбовців, виділив 1000 гривень одній із постраждалих сімей, 1000 гривень до загальної суми, що збирається Чернівецькою обласною партійною організацією ВО «Батьківщина», передано 5000 гривень міському військомату на придбання пального, додатково військовослужбовцям, які знаходяться на Сході України були передані харчі, засоби гігієни та першої необхідності.
  4. Монзелевський В.Є. – перерахував 1000 гривень до Вижницького фонду допомоги військовослужбовцям, опікується сім’ями біженців зі Сходу, двом сім’ям передано кошти у сумі 1500 гривень та 800 гривень відповідно та додатково надані продукти харчування та одяг. Придбав бронежилет.
  5. Пуршага О.І. – долучився до придбання 8 бронежилетів вартістю 20000 гривень та тепловізора. Додатково були передані військовослужбовцям Сходу продукти харчування та першої необхідності.
  6. Салагор М.М. – придбав тепловізор вартістю 39000 гривень.
  7. Шешур Я.М. – витрачено близько 17000 гривень на придбання необхідних харчів, ліків, продуктів першої необхідності для передачі військовослужбовцям, що перебувають на Сході.
  8. Юлик С.Д. – долучився до придбання бронежилетів та харчів і необхідних продуктів, надавши близько 18000гривень.

 Голова облпарторганізації ВО «Батьківщина» І.Мунтян особисто: 4 тис. грн. передав до загальних коштів, які збирає обласна рада на виконання спільного рішення про збір коштів депутатами.

 На суму 17 тис. грн. – оплатив транспортування зібраних продуктів і речей місцевими райпарторганізаціями ВО «Батьківщина» на Схід (з них 3 тис. грн. було долучено до  відправки в Луганськ з допомогою голови Сторожинецької райпарторганізації К.Гуцуляк).

 10 тис. грн передано через в.о. голови Луганської ОДА І.Веригіній у тамтешній фонд допомоги військовим під час перебування в Луганську.

 Прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина»

1