«Батьківщина» оскаржує дії кандидата в народні депутати Р. Панчишина. Йдеться про можливий підкуп виборців

«Батьківщина» оскаржує дії кандидата в народні депутати Р. Панчишина. Йдеться про можливий підкуп виборців

29.08.2012, 23:13

Учора, 28 серпня,  окружна виборча комісія по виборчому округу №204 отримала скаргу від уповноваженої особи партії ВО «Батьківщина» В.В. Рижого на незаконні дії кандидата в народні депутати України Панчишина Руслана Ігоровича з приводу намагання останнього підкупити виборців.

 Як повідомили BukNEWS у прес-центрі регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «ВО Батьківщина», йдеться про надання Р.Панчишиним мобільних телефонів під час проведення одного з масових заходів 24 серпня у Хотині. Там від імені “Благодійного фонду Руслана Панчишина” було вручено 3 мобільні телефони учасникам заходу.

 ОВК №204 приступила до розгляду цієї скарги, а остаточне рішення з порушених у ній питань вирішено прийняти на наступному засіданні.

Раніше Громадянська мережа «ОПОРА» заявила, що буде звертатися із цим фактом до ЦВК з вимогою вжити відповідних заходів і припинити порушення Закону кандидатом Панчишиним. Активісти "ОПОРИ" повідомили, що кандидат у народні депутати України по 204 округу (самовисуванець) Руслан Панчишин під час проведення районної спартакіади серед людей з обмеженими можливостями 24 серпня у Хотині від імені “Благодійного фонду Руслана Панчишина” вручив 3 мобільні телефони учасникам спартакіади. Зокрема, 2 телефони отримали керівники осередків товариства інвалідів в Хотинському районі: Гайсенюк В.І., який є головою районного товариства інвалідів та Черновська Л.І., яка очолює осередок товариства в с. Клішківці. Після отримання подарунку від кандидата в народні депутати, Гайсенюк Віктор Іванович закликав членів свого товариства голосувати за Руслана Панчишина.  Сам захід, на якому відбувалось це дійство, був організований управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Хотинської районної державної адміністрації. 

Нагадаємо, що у липні Руслана Панчишина виключили з партії «Фронт змін» - за те, що від його імені пенсіонерам кількох районів (Хотинському, Сокирянському та Кельменецькому - які входять до 204 виборчого округу) роздавали борошно, по 5 кг в одні руки.

Ще раніше, 20 вересня 2011 року, депутати Новодністровської міської ради достроково припинили повноваження Руслана Панчишина на посаді міського голови. Він звернувся до Сокирянського районного суду, який 23 листопада 2011 року відмовив панові Панчишину в задоволенні позовних вимог. Але 12 квітня 2012 року Вінницький апеляційний адміністративний суд відновив його на посаді і визнав рішення депутатів Новодністровської міської ради незаконним. Невдовзі, 23 квітня 2012 року, Вищий адміністративний суд України призупинив дію цього рішення Вінницького адміністративного апеляційного суду.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Чесно кажучи не можу второпати, чому об'єднана опозиція воює з Панчишиним, а не, наприклад, папієвським Семенюком?!? Та ті прямо підкуповують цілі села налом, обіцяють виборцям манну небесну, а тут вся увага до якихось трьох телефонів. До речі, ще варто перевірити, чи є порушенням, коли дарунки дають від імені благодійного фонду. Н ате він і благодійний. Щось негаразд з нашою опопзицією. Не на тих сили витрачаєте. Чи Панчишин реальний конкурент Семенюку і Папієв руками контрольованої опозиції розправляється з небезпечним суперником?

avatar

Здивований

29 серпня 2012 18:26

Панчишин формально вийшов з Фронту Змін і стане народним депутатом, а так званий кандидат від опозиції Мельник залишиться далеко позаду.

avatar

Дуже здивований

29 серпня 2012 19:15