Багатодітна сім'я із Луганщини знайшла притулок у Кам'янці

Багатодітна сім'я із Луганщини знайшла притулок у Кам'янці

15.09.2014, 22:56

Рідну домівку у Стаханові, що у Луганській області, за всіма відомими причинам, сім'я Черненкових покинула більше місяця тому. Виїхали повним складом —тато Олександр, мама Інна та 13 їхніх дітей (до речі, найстаршій — 19 років, найменшій — 5 місяців). Спершу жили у друзів у селі Світличне, Чернігівської області, а днями, завдячуючи добрим людям, прибули у Кам'янку. Оселились у готелі, який функціонує при домі молитви Церкви християн віри Євангельської.

— Умови тут, — розповідає пан Олександр, — з найкращих. Зустріли нашу родину з добрим серцем, надали 3 комфортабельні кімнати. Радіємо, що вирішили приїхати у Кам'янку, адже тут мешкають привітні люди, які готові допомогти тим, хто цього потребує.

Розповідь тата продовжує мама Інна:

— У магазині нам надають знижки, багато-хто цікавиться нашими проблемами. Вельми привітливо прийняли нас у районній держадміністрації. Словом, підтримку відчуваємо з усіх сторін.

Вдалось залагодити і питання щодо навчання дітей. За це сім'я Черненкових щиро дякує адміністрації Кам'янської ЗОШ, яка прийняла у свої лави школярів зі Стаханова. Обіцяють посприяти і з влаштуванням у музичну школу.

— У школі нам дуже сподобалось. Улюблені предмети — українська мова та математика. З однокласниками здружились, — діляться своїми враженнями про перші шкільні будні новоспечені учні Кам'янської ЗОШ.

Радіє гостям з Луганщини і кам'янська дітвора. Декілька хлопчиків, які перебували неподалік, зізнались, що неодмінно гратимуться зі своїми новими друзями.

Георгій СЕМЕНЮК.

Фото Петра Митранюка.

1