АТОвець Ігор Малишевський нагадує Чернівецькій обласній раді про можливість реабілітації учасників бойових дій в Брусниці

АТОвець Ігор Малишевський нагадує Чернівецькій обласній раді про можливість реабілітації учасників бойових дій в Брусниці

04.10.2016, 23:18

Депутати Чернівецької обласної ради з фракції УКРОП Віталій Ткачук та Ігор Малишевський спільно з головою обласної ради та іншими депутатами відвідали 4 жовтня бальнеологічний санаторій «Брусниця».

Робоча група детально вивчила наявні ресурси та обговорила напрямки розвитку санаторію, в якому цілющими водами лікуються хворі з порушеннями опорно-рухового апарату, нервової системи, гінекології.

Під час обговорення Ігор Малишевський – голова постійної комісії облради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту та підтримки учасників АТО і членів їх родин наголосив на тому, що санаторій може стати реабілітаційним центром для учасників АТО.

Він також нагадав присутнім, що комісія рекомендувала департаменту охорони здоров’я Чернівецької облдержадміністрації розробити у 3 кварталі відповідну програму, згідно якої учасники АТО можуть отримати профільну реабілітацію саме в цьому санаторії, адже оздоровчі процедури «Брусниці» якісно відповідають показам щодо лікування саме опорно-рухового апарату та загоєнню поранень.

«Брусниця може стати порятунком не тільки для буковинців, які брали участь у бойових діях на Донбасі, але й для АТОвців з усієї України», - підкреслив Малишевський.

«Рішення нашої комісії підтримали на сесії облради більшість депутатів, вони проголосували «за». Але департамент не подав програму досі. Це кричущий факт бездіяльності чиновників у відношенні до АТОвців», - сказав голова постійної комісії облради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту та підтримки учасників АТО і членів їх родин Ігор Малишевський.

Фракція «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» в Чернівецькій обласній раді буде захищати інтереси громади, чиєю власністю є санаторій і зробить все, щоби АТОвці якнайшвидше почали проходити реабілітацію у Брусниці.

1