Артистка Луганського російського театру домогає чернівецьким колегам збирати благодійні кошти сім’ям, родичі яких перебувають в зоні АТО

Артистка Луганського російського театру домогає чернівецьким колегам збирати благодійні кошти сім’ям, родичі яких перебувають в зоні АТО

23.09.2014, 19:49

У Чернівецькому академічному обласному музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської  готують постановку патріотичного змісту "Молюсь за тебе, Україно!", прем'єра якої відбудеться вже 30 вересня. Наразі артисти показують цей благодійний концерт в районах області. А зібрані на показах кошти одразу передають пораненим учасникам бойових дій і їхнім родинам. Трапляється, одразу по завершенні концерту просто у залі. У дійстві, до слова, задіяна сестра народної артистки України Тамари Кільчицької - артистка Луганського російського театру, яка змушена була переїхати до Чернівців після початку бойових дій на Сході. З колективом чернівецького театру вона вже об'їздила всі райони Буковини. Чоловік ще однієї артистки - вже з чернівецької театральної балетної трупи - бере безпосередню участь в бойових діях на Сході. І вона також виступає у цьому благодійному концерті.

Творчий проект організований управлінням культури обласної держаної адміністрації за сприяння районних державних адміністрацій, Чернівецької та Новодністровської міських рад, за підтримки Міжнародного клубу культури і творчого співробітництва «Колиска Миру».

За словами начальника управління культури обласної державної адміністрації Віри Китайгородської, мистецький марафон покликаний допомогти сім’ям, родичі яких перебувають в зоні АТО, та безпосередньо військовим, які потребують термінового лікування й реабілітації в профільних медичних установах.

Як повідомив керівник та головний режисер творчого проекту, заступник директора учбово-методичного центру культури Буковини Іван Пілат, станом на 16 вересня 2014 року проведено 13 творчих виступів, під час яких зібрано 222 тисячі 268 гривень. Кошти передано 61 людині одразу по завершенню виступів в населених пунктах краю.

Учасники творчого проекту поділилися враженнями від проведених концертів. Зокрема, художній керівник Чернівецького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім.О.Кобилянської, Заслужена артистка України Людмила Скрипка переконана, що сьогодні мистецтво може зробити для бійців зони АТО навіть більше, ніж політика. На думку Заслуженої артистки України Оксани Савчук, через випробовування люди стали більш чуйними та милосерднішими. Як відзначив Заслужений артист України Василь Данилюк, навіть в такий важкий для всієї країни час учасники марафону намагались завершити свої виступи на мажорній ноті.

Виступи митців заплановано майже у 20 містах та селах Буковини. У найближчих планах організаторів – концерти в Новоселицькому та Хотинському районах. Загалом акція триватиме до середини жовтня.

1