АРМЛІФТЕРИ ПОБИЛИ ТРИ РЕКОРДИ

АРМЛІФТЕРИ ПОБИЛИ ТРИ РЕКОРДИ

16.07.2012, 15:40

15 липня 2012 року в рамках «Петрівського ярмарку» на Центральній площі Чернівців відбувся Перший відкритий турнір з армліфтингу, організований Чернівецькою обласною федерацією армспорту спільно з Управлінням по фізичній культурі та спорту Чернівецької міської ради за підтримки Благодійного фонду «Довіра». Участь у турнірі взяли 65 спортсменів із Чернівецької, Хмельницької, Тернопільської, Івано-Франківської та Донецької областей.

За підсумками змагань у ваговій категорії до 70 кг серед чоловіків призові місця розподілилися таким чином: І місце – Максим Попов, ІІ – Никифорець Петро (обидва представники Чернівців), ІІІ місце – Кабанюк Дмитро (м. Снятин, Івано-Франківська область).

У ваговій категорії 70-90 кг, де боротьба була найбільш запеклою, перемогу святкував представник Кам’янця-Подільського Ігор Войцехівський. Друге місце дісталося чернівчанину Володимиру Дорошу, а третє – Назару Білінському із. с. Товсте Тернопільської області.

У більш важкій категорії 90-110 кг усі призові місця зайняли чернівчани, зокрема Олександр Скрипник (І місце), Петро Пендещук (ІІ місце) і Микола Гамаль (ІІІ місце). А у найважчій категорії понад 110 кг перше місце дісталося Андрію Левіну (м. Краматорськ), друге – Сергію Карпову (Чернівці), а третє – Андрію Палагнюку (Тернопільська область, с. Товсте).

У турнірі взяли участь і представниці прекрасної статі, зокрема у ваговій категорії до 60 кг. У підсумку перше місце посіла чернівчанка Наталія Тарновська, яка підняла вагу 48 кг; друге – теж чернівчанка Альона Рогожа (33 кг); третє – спортсменка з м. Снятин Надія Бурдяк (33 кг).

Та головною окрасою цього спортивного свята, що вперше пройшло на теренах Буковини, стала неймовірна кількість рекордів, яку встановили учасники змагань. Так, молодий чернівецький спортсмен Максим Попов, який переміг у ваговій категорії до 70 кг, водночас установив новий рекорд України, піднявши вагу в 95,5 кг та перевершивши власний попередній рекордний показник у 83 кг, зафіксований на Чемпіонаті України в Криму у червні поточного року.

Двоє ж із трьох призерів категорії до 90 кг також встановили нові рекорди. Зокрема, чернівчанин Володимир Дорош підняв вагу 100,5 кг, а гість із Кам’янця-Подільського Ігор Войцехівський – 103 кг (попередній рекорд України в цій ваговій категорії становив 97 кг).

          Довідка: армліфтинг – це підняття максимальної ваги однією рукою, тримаючи її за обертову ручку «Rolling Thunder» діаметром 60 міліметрів, яка сконструйована таким чином, що основне навантаження лягає на пальці спортсмена.

1