Апеляційний суд підтвердив звинувачення у корупції: Маніліч обіцяє написати заяву

Апеляційний суд підтвердив звинувачення у корупції: Маніліч обіцяє написати заяву

15.01.2015, 20:25

В Апеляційному суді Чернівецької області закінчилося судове засідання у справі проти заступника голови Чернівецької облради Валентина Маніліча.

На судове засідання прийшли також активісти Чернівецького "Майдану"та представники місії ОБСЄ.

Суддя вислухав пояснення Валентина Маніліча, позицію його захисників та сторону звинувачення. Валентин Маніліч заявив у суді, що діяв у відповідності до Закону корупційних правопорушень не вчиняв. Захисники Маніліча твердо стояли на своєму і просили постанову Шевченківського райсуду м. Чернівці скасувати, а провадження закрити. Натомість, старший прокурор прокуратури Чернівецької області Анатолій Кіореско наполягав на тому, що постанова Шевченківського райсуду м. Чернівці є законною та обгрунтованою і просив залишити її в силі.

Нагадаємо, що підприємство, яке очолює донька пана Маніліча, виграло тендер, головою комісії якого був її тато – заступник голови обласної ради. Валентин Маніліч постановою Шевченківського районного суду м. Чернівців від 5 грудня 2014 року був визнаний винним в корупційних діяннях, на нього був накладений адміністративний штраф у розмірі 340 грн. в дохід Держави. З таким рішенням поспдовець не погодився, мотивуючи це тим, що в тендері брало участь підприємство, а не фізична особа.
 
Згідно позиції сторони державного обвинувачення, Маніліч, відповідно до українського законодавства, був зобов'язаний повідомити свого безпосереднього керівника та депутатів облради про конфлікт інтересів, чого посадовець не зробив. Крім того, представник прокуратури спростував заяву захисту Маніліча, за якою, керівник підприємства, яке виграло тендер, не отримала б за це жодного зиску.
 
За словами державного обвинувача, підприємство, яке очолює донька Валентина Маніліча, хоч і є державним, але з державного бюджету не фінансується, зарплатний фонд формується з коштів, які підприємство заробляє комерційним шляхом. Згідно цього, у діях Маніліча і вбачається корисливий момент.

Після цього суддя Василь Петлюк пішов до нарадчої кімнати. 

Через деякий час суддя оголосив вердикт: відхилити апеляційну скаргу Валентина Маніліча, визнати законною постанову Шевченківського районного суду м. Чернівців від 5 грудня 2014 року, якою Валентин Маніліч був визнаний винним в корупційних діяннях, і залишити її в силі.

 

Валенин Маніліч відмовився коментувати рішення суду, заявивши лише, що невдовзі дасть окрему прес-конференцію. Крім того, він підтвердив свій намір подати найближчим часом на розгляд депутатів заяву про своє звільнення, а саме рішення Апеляційного суду планує оскаржувати у Європейському суді.

 

Водночас заступник голови обласної ради Валентин Маніліч напише заяву на звільнення, як він це обіцяв раніше.

Про це Маніліч повідомив журналістам після судового засідання, яке визнало його корупціонером.

Відео газети "Час"

Так, на запитання журналістів, чи писатиме Маніліч заяву на звільнення, він кілька разів відповів: "Обов’язково".

Водночас на запитання журналіста, чи звертатиметься він до Європейського суду, він також сказав: "Обов’язково".

Джерело: 0372.ua та БукІнфо

1


КОМЕНТАРІ (9)

.

avatar

.

15 січня 2015 18:41

сайт 0372.ua  це (видалено адміном) сайт із брехні на якому (видалено адміном) (видалено адміном) Єреміца (видалено адміном) (видалено адміном) людей!

 

ГАНЬБА (видалено адміном) (видалено адміном)!

 

avatar

чернівчани

15 січня 2015 18:42

Ереміци Галина і на веб-сайті 0372.ua щось (видалено адміном) та (видалено адміном) що і його закриют. Який (видалено адміном) її щось (видалено адміном)

avatar

Микола

15 січня 2015 19:01

ржу не могу, вот это пралетариатреволюции Еремица "поднялась"

что значит (видалено адміном)что попадя и (видалено адміном) на кого не надо ::::))))

avatar

Андрей

15 січня 2015 19:08

avatar

CC

15 січня 2015 19:13

Якби Маніліч не відчував за собою провини, то би не (видалено адміном) у відпустку, а так... І  не тре тут (видалено адміном) на Галю, бо вам до неї, як свині до неба!

avatar

CC

15 січня 2015 19:16

галю а твоє СС в розшифровці (видалено адміном)Собі)))))))))))

ти (видалено адміном) (видалено адміном) яку ніхто вже не то що (видалено адміном) а навіть і (видалено адміном)не хоче ))))) так що (видалено адміном) СобіСама )))))))))))))) (видалено адміном) (видалено адміном) і (видалено адміном)

avatar

до "сс"

15 січня 2015 20:01

Єреміца (видалено адміном) (видалено адміном) ! А ти (видалено адміном) (видалено адміном) (видалено адміном) з сорту (видалено адміном) йди до (видалено адміном) бо знайдеш і ти якщо шукаєш. сс _ (видалено адміном) до неба... Як тобі така версія? 

avatar

Чупак

15 січня 2015 21:40

А цей суддя пику нажер як свиня, напевно чеснейшій))))

avatar

!!!

15 січня 2015 22:40