Антикорупційна Комісія вибачилася за 'упереджену інформацію' про ДП «Сторожинецьке лісове господарство»

Антикорупційна Комісія вибачилася за "упереджену інформацію" про ДП «Сторожинецьке лісове господарство»

05.09.2014, 21:04

Громадська організація «Антикорупційна Комісія Народної Ради Чернівецької області» розглянула публікацію «В управлінні лісомисливського господарства кажуть, що Антикорупційна комісія поширює "упереджену інформацію"» (http://bukinfo.com.ua/show/news?lid=49770) та аналогічні публікації на інших електронних ЗМІ на засіданні Комітету та повідомляє, що дійсно при підготовці прес-релізи допущено грубу помилку у назві Державного підприємства «Сторожинецьке лісове господарство». Винні особи понесли дисциплінарну відповідальність та їх попереджено, що у разі повторення до них буде вжито більш суворі заходи впливу, аж до виключення із лав організації. Про це BukNews повідомив  в.о. голови організації В. Руснак.

Одночасно повідомляємо, що прес-релізи готуються по результатах роботи Моніторингової комісії. При цьому беруться найбільш цікаві, на нашу думку, матеріали. Дійсно у Верхнє-Петрівецькому лісництві було виявлено декілька ділянок на обході № 3 де не було грубих порушень (пнів із підозрілими клеймами та слідів самовільних і несанкціонованих вирубок), про що ми й повідомили громадськість. Адже наше завдання не тільки виявити порушення, а, по можливості, вияснити реальну картину стану лісу.

Приносимо вибачення за допущену помилку та просимо засоби масової інформації розмістити нашу заяву та виправлений текст.

 Додаток: виправлений прес-реліз на 1 арк.

Прес-реліз по результатах роботи Комісії з моніторингу стану лісу на території Верхнє-Петрівецького лісництва Державного підприємства «Сторожинецьке лісове господарство»

 Пройшло декілька днів і знову в роботі представникам громадськості створюють різні перепони. Сьогодні зранку не пропустили в ліс не тільки громадськість але й представників обласного управління лісового господарства та ДП «Сторожинецький лісгосп» та в.о. лісничого. Хто ким та як керує незрозуміло. Після звернень до правоохоронних органів та посадовців державної влади також не вдалося продовжити розпочату роботу. Зараз зрозуміло, що в ліс, куди можна спокійно заїхати чи зайти, можна не ходити. Там більш-менш порядок. А там де стоять «на стражі» представники лісгоспів треба йти й моніторити. Там є що ховати. Але немає нічого тайного, щоб воно не стало явним.

Чи правильно поступають місцеві лісові царьки? Ні, вони порушують вимоги чинного законодавства. Стаття 7. ЛІСОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ (Ліси як об'єкт права власності) говорить, що ліси, які знаходяться в межах території України, є об'єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника на ліси здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених Конституцією України. Ліси можуть перебувати в державній, комунальній та приватній власності. Суб'єктами права власності на ліси є держава, територіальні громади, громадяни та юридичні особи. А у статті 2 (Лісові відносини) написано, що лісові відносини – суспільні відносини, які стосуються володіння, користування та розпоряджання лісами і спрямовуються на забезпечення охорони, відтворення та стале використання лісових ресурсів з урахуванням екологічних, економічних, соціальних та інших інтересів суспільства. Об'єктом лісових відносин є лісовий фонд України та окремі лісові ділянки. Суб'єктами лісових відносин є органи державної влади, органи місцевого самоврядування, юридичні особи та громадяни, які діють відповідно до Конституції та законів України.

Крім цього лісовий кодекс передбачає, що участь громадських організацій у сфері лісових відносин відбувається в тому, що їм дозволяється:

1) брати участь у розробці планів, програм, пов'язаних з охороною, захистом, використанням та відтворенням лісів;

2) вільного доступу до інформації про стан лісів та ведення господарства в них;

3) брати участь у заходах міжнародних неурядових організацій з питань охорони та відтворення лісів;

4) вносити пропозиції щодо розроблення нормативно-правових актів з питань ведення лісового господарства та внесення змін до них;

5) оскаржувати в установленому законом порядку рішення про відмову чи несвоєчасне надання за запитом інформації про стан лісів або неправомірне відхилення запиту та його неповне задоволення.

Діяльність громадських організацій у сфері лісових відносин здійснюється відповідно до закону на основі їх статутів

Але питання в іншому. Чи є зараз політична воля наших керівників навести порядок у краї? Чи з’явились на терені області правоохоронці, які можуть покласти край беззаконню?

Сьогодні на засіданні уряду України наш земляк, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк обіцяв покласти край зловживанням та позбутися всіх держслужбовців, які працюють погано чи не справляються із своїми обов’язками.

 Прес-служба ГО «Антикорупційна Комісія Народної Ради Чернівецької області»

1


КОМЕНТАРІ (4)

придурки придіївськосалагономельничуцькокулявлобно,а хто ті винні особи? ви самі закакалися і пишете про якісь фімерні винні особи!

ФАМІЛІЇ ДАВАЙТЕабо йдіть нах@й!

avatar

буковинці

05 вересня 2014 18:35

"Фамілії" (сім’ї): Костюк, Ковальський, Білоус, Шкурко, Зотов і решту сам знаєш.

avatar

1-му

05 вересня 2014 19:26

На обході № 3 саме і працює голова комісії Мороз М. М. Ну хто ж тебе похвалить як не сам себе?

avatar

камянка

05 вересня 2014 21:30

І що вчора не продали жодного кубометра лісу на торгах на біржі тоже винен Мороз, чи може Матазм ковальського со бандосами?

avatar

h

05 вересня 2014 22:41