Антикорупційна комісія Буковини скаржиться, що її представників не пустили в ліс

Антикорупційна комісія Буковини скаржиться, що її представників не пустили в ліс

03.09.2014, 19:37

Пройшло декілька днів і знову в роботі представникам громадськості створюють різні перепони. Сьогодні зранку не пропустили в ліс не тільки громадськість але й представників обласного управління лісового господарства та ДП «Сторожинецький лісгосп» та в.о. лісничого. Про це BukNews поввідомили в прес-службі ГО «Антикорупційна Комісія Народної Ради Чернівецької області». Хто ким та як керує незрозуміло. Після звернень до правоохоронних органів та посадовців державної влади також не вдалося продовжити розпочату роботу. Зараз зрозуміло, що в ліс, куди можна спокійно заїхати чи зайти, можна не ходити. Там більш-менш порядок. А там де стоять «на стражі» представники лісгоспів треба йти й моніторити. Там є що ховати. Але немає нічого тайного, щоб воно не стало явним.

Чи правильно поступають місцеві лісові царьки? Ні, вони порушують вимоги чинного законодавства. Стаття 7. ЛІСОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ (Ліси як об'єкт права власності) говорить, що ліси, які знаходяться в межах території України, є об'єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника на ліси здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених Конституцією України. Ліси можуть перебувати в державній, комунальній та приватній власності. Суб'єктами права власності на ліси є держава, територіальні громади, громадяни та юридичні особи. А у статті 2 (Лісові відносини) написано, що лісові відносини – суспільні відносини, які стосуються володіння, користування та розпоряджання лісами і спрямовуються на забезпечення охорони, відтворення та стале використання лісових ресурсів з урахуванням екологічних, економічних, соціальних та інших інтересів суспільства. Об'єктом лісових відносин є лісовий фонд України та окремі лісові ділянки. Суб'єктами лісових відносин є органи державної влади, органи місцевого самоврядування, юридичні особи та громадяни, які діють відповідно до Конституції та законів України.

Крім цього лісовий кодекс передбачає, що участь громадських організацій у сфері лісових відносин відбувається в тому, що їм дозволяється:

1) брати участь у розробці планів, програм, пов'язаних з охороною, захистом, використанням та відтворенням лісів;

2) вільного доступу до інформації про стан лісів та ведення господарства в них;

3) брати участь у заходах міжнародних неурядових організацій з питань охорони та відтворення лісів;

4) вносити пропозиції щодо розроблення нормативно-правових актів з питань ведення лісового господарства та внесення змін до них;

5) оскаржувати в установленому законом порядку рішення про відмову чи несвоєчасне надання за запитом інформації про стан лісів або неправомірне відхилення запиту та його неповне задоволення.

Діяльність громадських організацій у сфері лісових відносин здійснюється відповідно до закону на основі їх статутів

Але питання в іншому. Чи є зараз політична воля наших керівників навести порядок у краї? Чи з’явились на терені області правоохоронці, які можуть покласти край беззаконню?

Сьогодні на засіданні уряду України наш земляк, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк обіцяв покласти край зловживанням та позбутися всіх держслужбовців, які працюють погано чи не справляються із своїми обов’язками.

Прес-реліз по результатах роботи Комісії з моніторингу стану лісу на території Верхнє-Петрівецького лісництва ДП «Сторожинецький лісовий комбінат».

1


КОМЕНТАРІ (2)

ну хто вони такі,щоб щось перевіряти? вони всього навсього ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ як і десятки тисяч громадських організацій в Україні ,не більше і не менше

і хто в тій антикомісії? колишні і нинішні корупційні чиновники і депутати

avatar

Дон Педро Чупакабро

03 вересня 2014 17:00

Краще Яценюк би позбувся найбільшого корупціонера області, голови Антикорупційної комісії, в.о. начальника Чернівецької митниці - Салагора Миколи, який відновив стару забуту корупційну схему на Чернівецькій митниці суть якої в наступному: він примушує начальників відділів митного оформлення пропускати через митний кордон України з Румунією контрабанду товарів з Туреччини, Китаю та сплачувати йому подань з кожної митної зміни.

avatar

Михайло

03 вересня 2014 18:13