Ансамбль народної музики «Плай» запрошує шанувальників українського, гуцульського, румунського, польського і угорського фольклору

Ансамбль народної музики «Плай» запрошує шанувальників українського, гуцульського, румунського, польського і угорського фольклору

11.06.2015, 01:59

Шанувальники народного мистецтва! Поспішайте придбати квитки на  концерт Ансамблю народної музики «ПЛАЙ»  на чолі з диригентом, заслуженим артистом України - Миколою ГАКМАНОМ, який відбудеться у філармонії 11 травня.

Ансамль  «ПЛАЙ»  - це самобутній колектив, який був створений восени 1994 року в м. Чернівці.   Його творчими  здобутками за час існування можна рахувати декілька сот успішно проведених концертів,  як в Україні так і за кордоном — у Франції, Німеччині, Люксембурзі, Польщі, Голландії  та Румунії.  

         Основними інструментами, на яких грають учасники ансамблю, є: скрипка, акордеон, цимбали, контрабас, кларнет, сопілка.  У програмах використовуються також окарина, най, дводенцівка, тилинка, кавал, саксофон та різновиди сопілки. Крім гри на інструментах всі учасники ансамблю ще й співають.

Колектив грає фольклор характерний для північної Буковини — український, і гуцульський, і румунський, і польський, і угорський. Все це розмаїття відображено в репертуарі колективу, який нараховує сьогодні біля ста п’єс та пісень. 

           Цікавою несподіванкою цієї концертної програми буде те, що разом із самобутніми народними музикантами в ній  бере участь класичний співак, вокаліст з багатогранним тембром. Соліст філармонії – Володимир ФІСЮК. Який вже давно став улюбленцем наших постійних відвідувачів симфонічних та камерних концертів.  

1