Андрій Садовий у Чернівцях: Я нікому не рекомендую проводи великий ремонт доріг взимку

Андрій Садовий у Чернівцях: Я нікому не рекомендую проводи великий ремонт доріг взимку

08.03.2019, 13:06

Львівський міський голова Андрій Садовий відвідав сьогодні Чернівці. Мер Львова нагадав, що як колишній кандидат на посаду Президента України обіцяв здійснити робочу поїздку до Чернівецької області, а позаяк звик виконувати дане слово, то 8 березня на півдня завітав на Буковину. Триваліший робочий візит теж відбудеться, але  дещо пізніше. У Чернівцях Андрій Садовий поклав квіти на могилу розвідниці Анастасії Горбачової (позивна «Лиса»), яка загинула на російсько-українській війні. «Дуже важливо, щоб ми пам’ятали тих людей, які віддали своє життя, щоб ми мали можливість тепер зустрічатися», - пояснив мер Львова. Також Андрій Садовий  зустрівся з чернівецькими журналістами та активістами «Самопомочі», - повідомляє  www.buknews.com.ua

Чимало питань стосувалися порівняння ситуації у Львові і Чернівцях: чому у Львова виходить розвиватися, а у Чернівців – ні.

- Ми дійсно зимою виконуємо певні роботи, але це  роботи капітального характеру. Наприклад, коли необхідно прокласти колектор  на глибині шести метрів. Тоді холод справді є кращим для проведення такого виду робіт. Але це все робиться тільки згідно вимог техніки безпеки, як правило цей вид робіт у Львові виконують західні компанії, і нагляд за якістю виконаних робіт теж  здійснюють західні компанії. Значну частину робіт у Львові виконала компанія Онур за проектом Європейського банку, а технагляд здійснювала французька компанія Джіс.

- Асфальтування в зимовий період теоретично є можливим, але для цього треба мати дуже вартісне обладнання, якого в Україні фактично немає. Є чеські машини, які дозволяють асфальтувати при температурі мінус вісім, але це все одно тимчасові речі. Тому я нікому не рекомендую робити великі ремонті роботи зимою. Маю на увазі, ямкові ремонти, тощо. Треба робити капітально раз і назавжди. А якщо капітально, то необхідно проводити підземні роботи.

- Я бачив ці спекуляції… Те, що апелюють до Садового – це добре. Я готовий  бути експертом. Але я тепер мушу знати, яка сторона телефонує… Кожне словосполучення можна по різному подати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрій Садовий: Біда Чернівців, що до влади тут почали приходити бізнесмени, які дивляться на місто, як на бізнес

1