Американці вважають, що Україні не потрібне міністерство чернівецького кума Порошенка

Американці вважають, що Україні не потрібне міністерство чернівецького кума Порошенка

30.01.2016, 18:36

Посол США в Україні Джеффрі Пайетт: "Україні не потрібне так зване Міністерство інформаційної політики, не потрібно створювати фабрику тролів...". На думку американського посла не це переможе російську пропаганду. "Що Україні і потрібно, так це успішна Україна. Єдиним і найпотужнішим спростуванням всієї інформаційної кампанії в гібридній війні є успішна, модернізована, європейська та демократична Україна", - підкреслив Пайетт.

Він також додав, що головним пріоритетом для українського суспільства в 2016 році повинна бути успішна боротьба з корупцією. "Це ключове питання в демонстрації того, що Україна рухається вперед. У цьому сенсі кращою зброєю проти Кисельових всього світу - це ваш антикорупційний прокурор, це заступники генпрокурора, як Давид Сакварелідзе, які притягують злочинців до відповідальності. Це ваше Національне антикорупційне бюро. Саме ці інститути США будуть рішуче підтримувати, а не якісь міфічні міністерства інформації та його «інформаційні війська», - підсумував американський дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стець обіцяє запрацювати на повну силу у вересні

ДОВІДКОВО:

27 жовтня 2015 року Стець сказав, що має намір на початку грудня відзвітувати про свою роботу та піти у відставку. "Я думаю, що до 3 грудня мені все вдасться і, як я і обіцяв, 3 грудня 2015 року я після року моєї роботи має намір відзвітувати перед суспільством і перед коаліцією в парламенті, написати заяву і оголосити про свою відставку", - заявив він.

8 грудня 2015 року Стець заявив, що подав у відставку. "Рік тому я обіцяв, що маю виконати чотири функції на посаді міністра й за рік піти зі своєї посади. Сьогодні я оголошую свою заяву про відставку, і саме сьогодні я її передам до Верховної Ради. Вважаю, що це був великий корисний досвід. Я пишаюся кожним колегою, з яким працював", - зазначив він.

Водночас Міністерство інформаційної політики нещодавно повідомило, що подасть до Кабінету Міністрів програму дій на 2016 рік, згідно з якою має завершитися реформа іномовлення України та відбутися реформа державних комунікацій Про це 24 січня міністр інформаційної політики України Юрій Стець повідомив в інтерв'ю "112 каналу".

1