Лісова служба США поділиться з українцями досвідом боротьби з незаконною вирубкою лісів

Лісова служба США поділиться з українцями досвідом боротьби з незаконною вирубкою лісів

15.09.2017, 12:50

18 вересня Всесвітній фонд природи WWF та Лісова Служба США у Києві проведуть семінар «Протидія незаконній вирубці лісів в Україні». Захід покликаний сприяти обговоренню проблеми незаконних рубок лісів та реформуванню органів управління і контролю лісового господарства України, за участю найвищих посадовців та правохоронних органів. А також перейняти досвід США у подоланні корупції та розслідуванні злочинів проти живої природи від представників Лісової служби та Міністерства юстиції США.

 Проблема незаконних рубок в Україні довший час залишається досить гострою – лише 1-2% заготовленої деревини офіційно вважається нелегальною, однак незалежні експерти галузі оцінюють об’єми на рівні від 5% до 30% і більше. Саме тому WWF розпочав реалізацію проекту «Лісова варта», який покликаний підвищити ефективність управління у секторі лісового господарства і правоохоронних органів. У рамках проекту WWF ініціює обговорення реформування Державної екологічної інспекції України, Державного агентства лісових ресурсів та внесення змін до законодавства України.

 У заході візьмуть участь представники Міністерства екології і природних ресурсів, Міністерства аграрної політики, Державного агентства лісових ресурсів, Державної екологічної інспекції, Національної поліції, Державного агентства надзвичайних ситуацій, Генеральної Прокуратури, профільних комітетів Верховної Ради України та інших.

WWF в Україні залучає до участі у семінарі міжнародні організації аби перейняти успішні практики ефективного реформування лісової галузі. Досвід США у питанні протидії незаконних рубок є особливо цінним, оскільки Лісовій Службі вдалося реформувати власне відомство і налагодити ефективну співпрацю з правоохоронними органами. Лісова служба має вагомий досвід у питаннях відкритості і залучення громадськості до обговорення запланованих заходів. Представники Лісової Служби та Міністерства юстиції поділяться кейсами, методиками та іншими напрацюваннями.

 До участі у заході запрошуємо також і представників преси. Просимо заздалегідь акредитуватися, вказавши назву медіа, ім’я та прізвище журналіста за адресою: mzakaliuzhna(СОБАКА)wwf.panda.org

 Захід відбудеться за адресою: вул. Генерала Родимцева 19 корп 1, оф 69, м.Київ, Україна 03041  (Конференц-зал Національного університету біоресурсів та природокористування України). Початок рівно о 9:00.        

 Організатори семінару:

WWF в Україні займається збереженням та відновленням екосистем задля гармонійного співіснування людини і природи у екологічних регіонах Дунаю та Карпатах. Експерти WWF мають понад 10-и річний досвід у питаннях сталого розвитку лісового господарства.

Лісова служба США  державна агенція, яка займається менеджментом національних лісів США. У семінарі братимуть участь фахівці, які володіють навичками і мають досвід боротьби зі злочинами у сфері лісового господарства, в тому числі щодо торгівлі об’єктами живої природи.   

1