Волонтери американської програми влаштували свято для малих буковинців

Волонтери американської програми влаштували свято для малих буковинців

03.01.2014, 22:01

24 грудня волонтери американської програми по обміну студентів FLEX (FutureLeadersExchangeProgram) організували святковий вечір у Багатопрофільному ліцеї для обдарованих дітей із сільської місцевості.

- Важливо було не просто витратити якісь кошти на акцію, найважливішим було приділити діткам час, поспілкуватися, залишити їм частинку себе, - розповідає організаторка акції, заступник голови обласної організації партії ВО «Батьківщина» Альона Гливко. - Щоб кожному із понад сотні присутніх дітей приділити достатню увагу, ми розділили дітей на групи: хтось грав у ігри, інша групка у цей час вчила колядки, за столом поряд розмальовували учням обличчя сніжинками, а хтось просто ласував печивом і цукерками.

Суть акції не просто в тому, щоб у Ніч перед Різдвом пригостити дітей солодощами і організувати для них різні ігри та розваги. Ключовим моментом було спілкування. Важливо було донести до дітей, що двері у світ для них широко відкриті, переконати, що вони здатні досягти тих висот, яких самі бажають, що жодних обмежень, окрім власних страхів та невпевненості не існує. Для мене це було завданням номер один. Тому я і взяла участь у цій акції спільно з волонтерами програми, фіналістом якої я стала 10 років тому і яка справила неймовірний вплив на моє подальше життя. Я хотіла довести, що вони, прості діти без заможних чи впливових батьків, так само, як і я колись, справді можуть не лише взяти участь у цій конкретній програмі і поїхати вчитися на рік в Америку, а можуть вчитися де завгодно, у будь-яких вишах України чи світу, можуть мати будь-яку посаду і стати тим, ким мріють. Вони самі є творцями свого життя і своєї долі.

Найцінніше було бачити захоплені очі діток, адже вони не лукавлять. А коли ці очі наприкінці свята сяяли щастям – це була найкраща подяка.

1