Активісти запрошують небайдужих захистити об’єкт історичної спадщини

Активісти запрошують небайдужих захистити об’єкт історичної спадщини

28.05.2014, 19:57

Декілька днів тому за адресою вул. Штейнберга, 23 місцевмимі «цінителями» культури було самовільно демонтовано старі двері з дерева, ще австрійського виготовлення. Про це повідомляє chernivtsi-online.com. Цей будинок стоїть більше ста років. Він розташований в старій частині міста серед історичних будівель, які входять в буферну зону об'єкта архітектурної спадщини ЮНЕСКО. Ця багатоповерхівка навіть зберегла підлогову австрійську плитку, ковані парапети, вікна та ліпнину. Тобто все збереглось ще від початку, тільки двері ось, зняли, причому зробили це незаконно.

Двоє мешканців будинку, з квартир №3 та №14 стали ініціаторами зняття історичних дверей з будинку. Вони без погодження із відділом культурної спадщини Чернівецької міської ради звернулись до фірми, щоб встановити сучасні металопластикові двері.

Ініціативна група «Чернівчани» запрошує всіх, кому небайдуже збереження історичної спадщини Чернівців, зустрітися завтра, 29 травня, о 9.30, за адресою вулиця Штейнбарга, 23. Про це BukNews повідомила учасник ініціативної групи «Чернівчани» Оксана Драчковська.

Там, у буферній зоні об’єкту історичної спадщини ЮНЕСКО, незаконно демонтовано двері у фасаді будинку і встановлено нові, які абсолютно не відповідають естетичним критеріям середовища.

Монтажні роботи тривають і зараз, незважаючи на протести активістів і приписи відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради.

Завтра, о 9.30 за адресою Штейнбарга, 23 відбудеться засідання спеціальної комісії. Будуть присутніми також громадські активісти.

Як пообіцяли працівники відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради – винні будуть покарані.

Фото з сторінки "Чернівчани" у ФБ.

1


КОМЕНТАРІ (12)

це ПІЗД *Ц!!!! в мене не має слів на прочитане і побачене

в людей не має ні совісті,ні встиду ,ні гідності

ВАРВАРИ!!!!

avatar

Андрій

28 травня 2014 17:48

Каспрук може подякувати йому загарний початок. У мера перший робочий день на сесії, а його соратник вже спровокував перший мінімайдан. Шо за даун, бл...

avatar

Курко й...ся на всю голову

28 травня 2014 18:49

це член виконкому міськради? Дебіл просто, у курка вже всьо поїхало! він ще хоче бути заступником голови облради? гнати з міста варвар, селюк, політичний гопник

avatar

пєтя

28 травня 2014 19:32

Чого кіпішуєте. Все добре. Он такі ж старі двері в ОДА поламали (прямо скажемо, без потреби, але за сценарієм) і ті, хто тепер кричить пробі, тоді це схвалювали, а тих, хто ставав на їх захист - ганили.  

 

avatar

Ланцюгова реакція

28 травня 2014 20:18

ну тоді архітеркура Чернівців  трмайся! мьєр з компанією вийшли "паработать" работа у них такая.......

 

avatar

.

28 травня 2014 20:45

От тільки не треба рівняти цю ситуацію, до тих дверей, коли штурмували адміністрацію. Якби Папієв з Галицем не обісцялися з прееляку,  не ховалися за спинами міліціонерів, то ніякі двері не постраждали б. Але наш вусань хртів вислужитися перед кривавим зеком, що він один такий мудрий не здав будівлю. Хоча її ніхто не збирався захоплювати. А мудакові Куркові мер таких звіздюлеєй випише, яких віталька своїм ніколи не давав. От вже відкрили, скільки місто недоотримувало від подвигів сербінчука на Калинці. А людям лапшу вішали, як вони казну поповнюють.  

avatar

Проданівським сраколизам

28 травня 2014 21:54

Курко-дурко. Каспрук - реагуй!

avatar

Серж

28 травня 2014 22:07

дай пигнвину выйти из запоя! )))))))

avatar

Сержу

29 травня 2014 00:55

а-ну ка раскажи-ка подробнее? )))))) Что-то кроме заказухи щенков холуев из МБ никаких фАКТОВ нету.Напечатали какую-то херню с грамотой и все?!)))))

Ты лучше расскажи,почему вся калинка чешет,что заместители рынжука возвращаются на калинку? И почему всем дана команда- ВСЕ БУДЕТ ПО-СТАРОМУ! Бабло на карман,в кассу фига.

 

avatar

к Проданівським сраколизам

29 травня 2014 01:00

А де ж "правдоборці журналісти" пелех, щербіна,...... Де ці сраколизи каспрукові та куркові? пендоси що мочі Каспрука і К в рота набрали так мовчите? Чи ви тварі тепер все місто уродувати будете, шавки повії газової кремлівської? тварі не пройдуть! Слава Україні!!!

avatar

Зоя, Чернівці

29 травня 2014 07:40

Навіщо брехати, що "ніхто ОДА не збирався захоплювати". У такому разі не треба було НАПЕРЕДОДНІ бурбаківським журнашлюшкам розсилати в соцмережах заклики - "Всі завтра на штурм".

Друге. Це ж який режим КРИВАВИЙ? Чи ви вже знаєте, хто на майдані сотню постріляв?

avatar

до Проданівським сраколизам

29 травня 2014 15:31

Кругом одні вандали, і, тільки "начальник пам’ятника" - бздит. Молодець. Уже голос від постійного бздіння став по тембру чоловічим.

А у чому порушуються "пам’ятники" коли в скверику за пам’ятником невідомому солдату виставляють столики із стільцями? Тай просто купити там морозиво й з’їсти сидячи на лавочці - чим погано?

Чи може "цифру" треба дати Пушковій?

avatar

Розум

29 травня 2014 22:35