Активісти цікавляться, куди зникли напис з фасаду й  автентична австрійська плитка з балкону колишнього готелю Belle Vue

Активісти цікавляться, куди зникли напис з фасаду й автентична австрійська плитка з балкону колишнього готелю Belle Vue

02.06.2017, 12:42

Днями нашими славними Чернівцями прокотилася хвиля замилування ремонтними роботами громадського простору Belle Vue, розташованого на розі Центральної Площі та вулиці ім. Ольги Кобилянської, які здійснюються за підтримки посла Австрії пані Герміни Поппеллер та Уряду Швабїї. Керує процесом славнозвісний чернівчанин, почесний консул Австрії в Чернівцях пан Сергій Осачук.

У процесі ремонтних робіт не залишили поза увагою чудовий балкон, який виходить на Центральну Площу і з якого відкривається чудова панорама на Садогуру. От він і є, відий, головним героєм-тєрпілою нашого посту.

А розпочалася історія з одного прекрасного чернівецького дня, коли двоє майстрів-універсалів із болгаркою в руках почали пиляти цього файного балкона. І був звичайний будній день. І падали шматки відпиляного каміння вниз, майже на голови безтурботних чернівчан, бо не було на місці ремонту жодного, передбаченого технікою безпеки огородження.

І от після довгої епопеї та численних скарг нарешті натягнули певну таку собі лєнту, після наполегливих вимог небайдужих краян, та от біда... Почали чернівчани носити до відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради шматки відпавшого декору. То ж не тільки каміння відпадало, а й навіть декор, уявляєте???!!! І продовжував керувати процесом славнозвісний чернівчанин, почесний консул Австрії в Чернівцях пан Сергій Осачук.

І запропонував він чернівчанам оновлений вигляд цього файного балкону, і проанонсував навіть у Фейсбуці, що там вже скоро будуть проводитися публічні заходи і громадські ініціативи чернівчан. Але, як зауважили інші відомі чернівчани, відповіді на те, куди ділася автентична стара австрійська плитка з балкону, від нього немає. І плитки самої немає, отої старої, австрійської, а є звичайна, дешева. Сучасна.

Може, то мода така – міняти плитку, а файну, стару забрати десь собі? А, може, плитка відправилася на підтримку посла Австрії та Уряду Швабії? Поки що невідомо...

Про зникнення ж надпису Belle Vue годі й казати, це вже жваво обговорюють у Фейсбуці, а пан Осачук «косить стріли» на пані Пушкову. І тут виникає цікаве питання: а де ж поділися активісти? Особливо сумнозвісні активісти? Тут вони нічого не бачуть чи не хочуть бачити? Чи вони просто мовчать просто тому, що їм за це не платять? Чи вони теж зацікавлені у просуванні міжнародної підтримки від Австрії та Швабії? Агов, ви де???)))

Катерина  Іванчук 

 BukNews радо надасть місце для відповіді на ці закиди 

1


КОМЕНТАРІ (4)

Как куда?Искали спи....ли!

avatar

Володя

02 червня 2017 13:15

Точно, пусть скажут и покажут, куда дели австрийскую плитку!

avatar

Кубинский

02 червня 2017 14:37

Соус цим не займається поліція?  Це ж банальна крадіжка.   Але нічого дивного Осадчук засновник Рідного Міста, а там одні крадії

avatar

03 червня 2017 07:41

говорили что рудольф дал на ремонт показательный 10 000 евро.

avatar

Буду ридне

03 червня 2017 13:08