Абрам'юк плете маскувальні сітки, Бабюк збирає аптечки і волонтерить, Просяний влаштував гуманітарний коридор з Румунії, Олевич уступила своє помешкання переселенцям, Михайлішин розвантажує для них овочі: чим займаються депутати міськради під час війни

Абрам'юк плете маскувальні сітки, Бабюк збирає аптечки і волонтерить, Просяний влаштував гуманітарний коридор з Румунії, Олевич уступила своє помешкання переселенцям, Михайлішин розвантажує для них овочі: чим займаються депутати міськради під час війни

28.02.2022, 15:00

При Чернівецькій міській раді створено координаційний волонтерський центр. Депутати мыськоъ ради гуртуються для допомоги біженцям.

Депутатка Галина Абрам'юк запрошує усіх охочих долучатися до плетіння маскувальних сіток. 

Основою для маскувальної сітки можуть слугувати волейбольна і футбольна сітки. Хто має - пишіть, - пояснила пані Галина.  

 

- Друзі, земляки дуже потрібно! Це найперше, що потрібно зараз, терміново потрібно. Я вірю в те,що ми спільними зусиллями, разом зробимо це і забезпечимо наших Захисників цими аптечками. Це натівські аптечки, там є кровозупинні…. - пояснила Антоніна Бабюк. - Для територіальної оборони потрібно одноразовий посуд. Багато. Глибока тарілка. Плоска, велика тарілка. Мала,плоска тарілка. Стакани. Ложка. Хто може допомогти, або знає тих хто міг би надати нам посуд пишіть, будемо вдячні! Віримо в вас, знаємо допоможете!

Депутат Аліна Олевич розповіла про те, що її колеги записалися в ряди територіальної оборони, дехто вже несе службу. Вона сама займається волонтерством, зокрема, допомагає в організації поселень біженців розвантажує речі, які принесли небайдужі чернівчани для переселенців. І найголовніше, депутатка  уступила своє житло переселенцям з Дніпра. 

 Депутат міської ради Віталій Михайлішин повідомив, що його діти, дружина та батьки в Чернівцях, не тікають і не ховаються! Він сам допомагає тим, хто цього потребує. Це робить весь депутатський склад робить.

- Ми всі на місці, віримо нашому президенту і будемо захищати Україну! - пояснив Михайлішин. - На Івасюка, 3 - розвантажую овочі для переселенців.

Дякуючи допомозі мера міста Чернівці Роман Клічук, депутата міськради  Олексій Просяний, та всім, хто був залучений, волонтери доставили до Чернівців гуманітарний вантаж з Румунії. 

Мені дали гуманітарний коридор і я під супроводом поліції (за що я неймовірно вдячний) завіз все прямо по призначенню, - розповів Олег Мазур. - Передав всю амуніцію для військових прямо в штаб Тероборони який розміщений в приміщені ФОК Олімпія куди я ще минулого тижня водив сина на тренування, а тепер там хлопці зі зброєю, всі продукти в організації які прийняли дітей з будинків сімейного типу які попали під обстріл, а також тим хто прийняв вже близько ста людей вимушених переселенців.

- Дякую прикордонникам Румунії які без жодного сумніву та за мінімальний час дали нам зелене світло.Дякую кожному українському прикордоннику, хто захищає наш кордон. Вони теж завдяки тому що міський голова а також група депутатів, підтвердили та взяли на поруку те що в авто саме гуманітарний вантаж, пропустили нас без контролю та вагань. Це допомогло виграти нам час. Адже процедура оформлення митного забрала б у нас ще годин 2. Але ми цю процедуру не проходили. Щира дяка меру міста Чернівці Роман Клічук, Олексій Просяний, та всім хто залучений.

Я дякую кожному хто вклав свій вклад в те щоб цей вантаж був доставлений. Ми вже їдемо за наступною партією. І одразу відправляємо її нашим військовим та організаціям які опікуються переселенцями.

- Підсумок 2600 кг продуктів.
- 1600 кг амуніції та сух пайків.
 
Депутат міської ради Сергій Бостан є одним з координаторів Каналу поставки гуманітарної допомоги з Румунії та країн Європи до Чернівців,  налагодженого у співпраці з муніципалітетами Румунії, українськими та румунськими волонтерами.
 
 
Облаштовано склади для зберігання гуманітарних вантажів у Бухаресті та Сіреті .
 
З обох сторін працюють волонтери, які спілкуються українською, румунською та англійською мовою.
 
На складах приймають допомогу з усіх країн Європи від бажаючих допомогти Україні.
 
Координує поставку гуманітарної допомоги до українського кордону муніципалітет Сірету.
Усіх, хто має змогу і бажання передати допомогу Україні, просимо звертатися до муніципалітету Сірету Viorel Haiura +40732430149 та
координаторів у Чернівцях -
Sergii Bostan +38 050 238 7107
Julia Hrytsku-Andriesh +38 050 752 3932
Координатор з Чернівців у Румунії – Лілія Бортич + 38 050 9535680 (WhatsApp)
Щиро вдячні усім, хто вболіває за Україну, допомагає українській армії, добровольцям, територіальній обороні, вимушеним переселенцям!
Особлива вдячність нашим румунським партнерам та друзям!
З підтримкою усієї світової спільноти Україна переможе !
 
Депутатка Чернівецької міської ради Брус Яна за день згуртувала сотню людей і вичистили бомбосховище, люди відремонтували там світло, вентиляцію, організували біотуалет і все для зручного перебування там.
 
 
Міська Рада і Волонтерський рух Буковини спільно працює для забезпечення потреб наших військових .
Кошти можна перераховувати на розрахунковий рахунок благодійного фонду Волонтерського руху Буковини.
Для розрахунків у гривні
Назва отримувача: ВРБ БФ
Код отримувача: 39776310
Рахунок отримувача: UA623562820000026006051502085
Назва банку: Чернівецька філія АТ КБ «ПРИВАТБАНК»
Також рахунки на скріншоті скидаю.
 
Працюємо далі.
Слава Україні
1