Запаранюк може нарешті втілити мрію Мазурашу про губернатора 'Слугу народу', яку не реалізував Осачук

Запаранюк може нарешті втілити мрію Мазурашу про губернатора "Слугу народу", яку не реалізував Осачук

26.04.2023, 09:34

Виконуючим обов’язки голови Чернівецької обласної організації партії ”Слуга народу” може стати начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк. 

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє https://chas.cv.ua/.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мазурашу підтвердив, що Другановського і решту "слуг" мали позбавити депутатства у день, коли Росія напала на Україну і пригрозив виходом зі "Слуги народу", якщо зрадники мають вплив на керівництво партії

 Що означає "брейк" від Зеленського чернівецьким "Слугам народу" на внутріпартійні розборки?

"Слуги народу" в облраді Микола Гуйтор, Олексій Грушко та Юлія Грицко-Андрієш отримали "чорну мітку" від Олени Лис

На Буковині "Слуги народу" винайняли приміщення за кілька кроків від Чернівецької ОДА

Ексголова «Слуги народу» на Буковині Другановський звернувся до виборців та однопартійців з поясненням свого відкликання з цієї посади

 У "Слузі народу" Другановського поміняли на Олену Лис, - ЗМІ (ОНОВЛЕНО)

Народна депутатка України Олена Лис, яка досі очолювала парторганізацію президентської партії на Буковині,  закінчила свою каденцію головування і відійшла від справ.

Нагадаємо, партію пані Лис очолила після фактичного розколу у лавах організації та демаршу частини партійців, які утворили спільну коаліцію з опонентами Президента України від інших політичних сил. 

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальника Чернівецької ОВА Руслана Запаранюка підводять до потрібного висновку, що Клічук з нього позбиткувався

Запаранюк розповів, чи порозумівся з нардепами Лис та Мазурашу, які підтримували Осачука

Запаранюк розповів, чи Тимошенко дозволив йому дружити з Бойком і Клічуком

«Слуги Народу» з кількох областей відвідали Чернівці, зустрілися із Запаранюком і подякували Другановському та Грицку-Андрієш

Під час останніх місцевих виборів тодішній голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук, всупереч існуючій в Україні багаторічній практиці, не став на чолі партійного списку кандидидатів від президентської партії "Слуга народу", які балотувалися до обласної ради.  Як пояснював в інтерв'ю ЗМІ сам Осачук, це була принципова позиція виконавчої влади, покликана роз'єднати партійну і деражавну діяльність посадовців. 

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук не очолив партійний список "Слуги народу" на Буковині і не балотувався в депутати на місцевих виборах 2020 року через позицію президента Володимира Зеленського, який не дозволив головам ОДА йти цим шляхом.

Про це Осачук повідомив у інтерв’ю журналістові Юрію Чорнею.

Зокрема, на запитання журналіста, чому Осачук минулого року на виборах не очолив список провладної політичної сили, як це робили попередні голови ОДА, посадовець відповів:

"Тому що це позиція президента України. Це – свідома його позиція. Є партійна лінія, є вертикаль голів ОДА. І ми є союзниками. Ми робимо ту саму спільну роботу – розбудовуємо Україну, модернізовуємо, але голови ОДА не повинні були перетворитися у голів формату часів Януковича, і поєднувати в одній особі і партійного функціонера, і державного, і все замикати виключно на собі".

Осачук продовжив, що "були окремі голови ОДА, які такі питання задавали на зустрічах з президентом".

"Але прозвучала чітка відповідь: "Ми не змішуємо, і не повертаємося до попередньої старої моделі", – сказав голова ОДА.

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук дав різку оцінку сформованій внаслідок виборів-2020 депутатській коаліції у Чернівецькій обласній раді.

Про це посадовець сказав у інтерв’ю журналістові Юрію Чорнею.

Він сказав, що "така коаліція викликає щонайменше подив".

"Хоча ми говоримо, що на рівні облрад формально коаліцій не існує. Але є більшість, яка сьогодні ухвалює рішення, і яка однозначно бере на себе повну відповідальність за всі рішення, які приймаються сьогодні обласною радою", – сказав Осачук.

Посадовець висловив подив з того, що усередині депутатської більшості в облраді "об’єдналися дві сили, які в національному вимірі декларують діаметрально протилежні цінності, вектори розвитку".

"І ми бачили це у Чернівцях на 9 травня: одні йдуть до пам’ятників полеглим у роки Другої світової війни з прихованими або явними георгіївськими стрічками, і повністю нас тягнуть у той "русскій мір" Путіна. А інші б’ють себе в груди: "Армія! Віра!", – сказав голова ОДА.

Чиновник також додав, що "світоглядно тягнути Україну назад в обійми Путіна – це злочин перед народом".

"Коли ми маємо такий тісний союз – тих, хто тягне до Путіна, і тих, хто сповідує євроатлантичну інтеграцію і на цьому дуже піариться, це викликає подив. Це неприродні світоглядні принципи, вони не збігаються", – повідомив голова Чернівецької ОДА.

"А якщо ми кажемо, що в регіональному вимірі ідеологічна складова знівельована, партійні програми не відіграють ніякого значення, і все це – прикриття для людей, які бажають управляти територіями і хочуть бути активними у місцевому самоврядуванні, то давайте скажемо, що це ніякі не партійні організації. Це – просто об’єднання довкола певних фінансово-економічних ресурсів, організаційних спроможностей. Вони об’єдналися для того, щоб увійти в обласну раду, а вас, дорогі буковинці, просто вчергове було обдурено цими обкладинками і потьомкінськими декораціями партійно-політичного ідеологічного спрямування", – зауважив Сергій Осачук.

Тепер, якщо облорганізацію партії "Слуга народу" справді очолить губернатор, буде відновлено практику, коли представник президента у регіоні очолює також його політичну силу. Так як це, зокрема, було за часів губернаторства Михайла Романіва (тоді він очолював обласний осередок СДПУ (о); Ткача ("Наша Україна"). Партійним також було керівництво області за часів президентства Віктора Януковича.

Водночас, зважаючи, що Олену Лис вважали несамостійною постаттю на партійній посаді, а такою що тільки забезпечує проведення необхідної лінії неформальному куратору регіону Іллі Павлюку, зміна голови осередку "Слуг народу" може засвідчувати політичну переорієнтацію Буковини на постать Андрія Єрмака.  Після призначення Руслана Запаранюка на посаду його називали креатурою Андрія Пишного. І саме останнього ті самі ЗМІ  називали кумом керівника офісу Президента України Єрмака. 

І хоча згідно з положеннями українського законодавства, проводити парламентські, які в Україні мали б відбутися 29 жовтня 2023 року, під час воєнного стану заборонено, очевидно, що перегрупування політичних сил і підготовка до майбутніх електоральних сутичок вже триває.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Божик, Козак і Папієв послідовні у своїй підтримці Разумкова

Приблизно тиждень тому голова депутатського об‘єднання «Розумна політика» Дмитро Разумков спільно з колегами відвідали з робочим візитом Сокирянщину, де зустрілися з активними жителями Дністровського району. Про це повідомяв депутат Валерій Божик на своїй сторінці у Facebook.

На зустрічі були присутні голова Дністровської районної ради Олександр Янчак, мер Сокирян Василь Козак, народний депутат Валерій Божик. 

У Чернівцях, зокрема, Разумков завітав до Чернівецької обласної лікарні, де поспілкувалися з головним лікарем медичного закладу та відвідали оновлені відділення лікарні.

Нагадаємо, на місцевих виборах у 2020 році Руслан Запаранюк балотувався на виборах до обласної ради від партії нинішнього мера Чернівців «Єдина альтернатива». Але його поставили 20-м у список партії. Це вже було місце непрохідне. А далі ще він був номером 6 на виборчому окрузі. Попри це, після усунення з посади Сергія Осачука і заміни його Русланом Запаранюком, тоді вже обраний Чернівецьким міським головою Роман Клічук не приховував задоволення від нового кадрового рішення Президента України. Відповідаючи на питання кореспондента BukNews, не тільки підтвердив, що задоволений зі скандальної відставки опонента Сергія Осачука, але також вітає дане призначення.

Підтвердив також Роман Клічук той факт, що Руслан Запаранюк на останніх місцевих виборах був членом команди "Єдиної Альтернативи". Тому він особисто сподівається, що в Чернівецькій області, чи не уперше за останні кілька років, усі перші особи краю - начальник ОВА, голова обласної ради та міський голова - діятимуть злагоджено та спільно на користь області і міста. 

 Хто такий Руслан Запаранюк

Народився 1974 року, село Нижні Станівці Вижницького району Чернівецької області.

У 1997 році закінчив Чернівецький державний університет ім. Ю. Федьковича за спеціальністю «фізик, викладач».

У 2003 році закінчив Чернівецький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету за спеціальністю «економіст з обліку та аудиту».

Працював на різних посадах у фінансовому секторі Чернівецької області. Із липня 2014 року до липня 2022 року — начальник філії Чернівецького обласного управління АТ «Державний ощадний банк України».

Засновник громадської організації «Буковинський оберіг», що працювала у сфері права. У 2020 році балотувався до Чернівецької обласної ради від партії «Єдина Альтернатива».

З 11 липня 2022 року — голова Чернівецької обласної державної адміністрації.

Одружений.

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1