Під час ранкового засідання Верховної Ради лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак заявив, що у Чернівецькій області декілька кандидатів у народні депутати в України мають громадянство Румунії.

«Обличчя нібито нові, а методи у них старі, - сказав депутат. - Чиї інтереси в разі можливого обрання представлятимуть ці кандидати? За Конституцією в Україні існує єдине громадянство – українське. Державні службовці, народні депутати, судді повинні мати лише одне громадянство – українське. Все інше є порушенням громадянства».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народа" проверит информацию об израильском гражданстве кандидата по 169-му округу Куницкого, - Разумков

- Цікава інформація: з 14 кандидатів в народні депутати по 204 виборчому округу двоє мають громадянство Румунії. Анатолій Паланійчук самовисуванець та Валерій Божик, який балотується від партії "Слуга народу". Він з 2016 року має громадянство Румунії. У мене питання : якого народу від буде "слугою "? Звернувся до СБУ, Національної поліції та ЦВК перевірити цю інформацію. Обидва ж кандидати присягнули на вірність румунському народу. Думаю президенту Зеленському час уточнити лозунг : Слуга УКРАЇНСЬКОГО народу!

Максим Бурбак звернувся до СБУ, Нацполіції з вимогою перевірити оприлюднену інформацію, до ЦВК - з вимогою дати правову оцінку даної інформації, а до головуючої - з проханням вважати його виступ депутатським запитом.

Голос України

Джерело: http://www.golos.com.ua/