Сьогодні у Бойка спробують нібито заборонити УПЦ типу не МП на Буковині не згадуючи назви церкви (+коментар Ольги Кобевко)

Сьогодні у Бойка спробують нібито заборонити УПЦ типу не МП на Буковині не згадуючи назви церкви (+коментар Ольги Кобевко)

16.05.2023, 10:21

Сьогодні, 16 травня, відбудеться сесія Чернівецької обласної ради.

Одним із питань, яке будуть розглядати на сесії - забороні діяльності УПЦ МП на території Буковини.

Раніше голова Чернівецької обласної ради у коментарі molbuk.ua висловив упевненість, що на сесії питання щодо заборони діяльності УПЦ МП буде підтримане. Але проєкт буде сформульований у такій подачі, щоби це було юридично грамотно. Зокрема, текст проєкту рішення звучатиме так: "Вважати забороненою на території області церкву, який має доведений канонічний зв'язок із країною-агресором".

Проєкт рішення пройшов колегію, це питання - у порядку денному, усім депутатам його роздали.

Тим часом Вижницька міської рада під час чергової сесії ухвалила рішення заборонити діяльність УПЦ МП на території Вижницької міської територіальної громади.

Джерело: molbuk.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вижницькій міській раді зробили те, на що ніяк не наважаться у Чернівецькій обласній раді

КОМЕНТАР ДЕПУТАТКИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ОЛЬГИ КОБЕВКО:

Ну, що, про московський патріархат продовжимо...
Нещодавно написала допис, з проектом рішення про ЗАБОРОНУ ДІЯЛЬНОСТІ МП НА БУКОВИНІ, бо більше місяця чекала, що це станеться в нашому краї...
Але під дописом голова обласної ради написав, що ніякої позачергової сесії по цьому питанню не планувалося, навіть ( то видно в скрінах нижче).
Тобто, гучні заяви керівників фракцій та обласної ради (17квітня) - були просто "замилюванням очей" краянам, щоб знизити напругу в суспільстві, але при цьому й НЕ чіпати московські церкви на Буковині...?!
Далі, пройшов місяць, невдоволення суспільства зростає, бо щодня чуємо новини з війни, і розуміємо про дотичність МП до цієї смертельної біди в Україні - і голова обласної ради вже мусить скликати ПЛАНОВУ сесію!!!
При цьому, готують рішення “про заборону церков на Буковині, (тут уважно): які ЗАРЕЄСТРОВАНІ В РОСІЇ!
МП в Україні вільно себе почували, бо мають реєстрацію в Києві, але в своїй назві використовували УПЦ московського патріархату... І це не зупиняє керівництво області, на сесію виносить проект саме про заборону лише тих, хто зареєстрований в Росії, тобто, мовчки дозволяє працювати московським церквам на Буковині.
Хто за цим стоїть??
Чому така зневага до буковинців , коли просто підмінюють філологічні поняття в рішеннях??
Зараз війна, страшна і безжальна, і поки ми всі вмиваємося сльозами і кров'ю - керівники області повинні приймати прості і зрозумілі рішення на благо країни, а не щоб НЕчипнути московські церкви...
 
Фото з ФБ сторінки Михайла Шморгуна

 На зображенні може бути: текст

На зображенні може бути: корінець квитка, blueprint та текст

 


Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1