Потворний вишкір 'безкоштовної' медицини: робоча група вивчала скандальну скаргу пацієнтки в Чернівецькому обласному клінічному онкодиспансері (ВІДВЕРТЕ ВІДЕО)

Потворний вишкір "безкоштовної" медицини: робоча група вивчала скандальну скаргу пацієнтки в Чернівецькому обласному клінічному онкодиспансері (ВІДВЕРТЕ ВІДЕО)

06.05.2016, 16:29

Робоча група у складі членів постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення, підтримки учасників АТО і членів їх родин, громадських активістів, учасників АТО відвідали 5 травня обласний клінічний онкологічний диспансер. 

Нагадаємо, робочу групу на базі профільної комісії створили після офіційної скарги буковинки на лікаря диспансеру. Зі слів пацієнтки, медик нібито змусив її накупити різного медичного інвентарю на майже тисячу гривень. Жінка вважає, що до її операції ці призначення, і відповідно витрати, не мають жодного стосунку. А відтак спробувала "по доброму" повернути витрачені кошти. Проте порозумітися, як вона стверджує, з лікарем не вдалося. За словами жінки, він не тільки не повернув витрачені нею кошти, а навпаки пообіцяв ще більші витрати. Якщо ж жінка не заплатить, то ніякої медичної допомоги не отримає. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виписав "медичного непотребу" на тисячу гривень, вимагав ще 2 тисячі для себе та відмовився оперувати (ВІДЕО)

В онкодиспансері черговий скандал: пацієнтка скаржиться на лікаря за вимагання коштів на так звану "безплатну медицину"

Щоб вивчити загальну ситуацію з витратами пацієнтів онко-диспансеру на лікування та операції знімальна група активістів, яку запросила комісія, вирішила опитати людей безпосередньо у стаціонарному приміщенні. Розповіді пацієнтів різнилися. Хтось хвалив лікарів та розповідав про безкоштовну хіміотерапію і операції, хтось жалівся та щоденні значні витрати, сеанси хіміотерапії вартістю 5 тисяч гривень кожний та операцію за 20 тисяч гривень. 

«Це досить дорога лікарня, тут куди не кинься, треба «відлистати». Тут лікарня досить така… до неї правоохоронним органам треба досить серйозно братися. Наскільки я чув, Євросоюзом на хіміотерапію виділяється. Це ж має людині хворій доходити і безплатно», - розповідає перший опитаний чоловік.

«В мене друга хімія. В день йде гривень 500-600. А першу хімію, коли робили, то взагалі 10 тисяч гривень. Операція обійшлася десь тисяч 20», - повідомила інша хвора.

«Можливо, це дорого, але мені допомогло. Я платила за ліки, саме дешевше, це десь 710 чи 720 гривень. Перший раз 700, потім 500. Ну, і потім десь тисячу, тисячу з лишнім, десь так», - розповіла зовсім молода пацієнтка онко-диспансеру.

Під час опитування пацієнтів до активістів підійшов в.о головного лікаря та попросив покинути приміщення і опитувати людей на вулиці, інакше, сказав в.о головного лікаря, він викличе поліцію.

Під час візиту робочої групи в.о головного лікаря зібрав усіх завідуючих відділень і обговорення робочої групи з медичним персоналом скарги громадянки видалося емоційним. Медики захищали свого колегу, цікаво, що особливо активно себе поводила донька колишнього головного лікаря. Лікарі онко-диспансера не розуміли, чому ця скарга, окрім департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА, потрапила і до профільної комісії. Медики сперечалися з заступником комісії з питань охорони здоров’я та АТО Ольгою Кобевко стосовно того, що на них, начебто, зі сторони комісії ллється багато бруду. На що Ольга Кобевко відповіла, що навпаки завжди захищатиме білий халат, а профспілки мають працювати активніше і не лише на користь керівництва. Суперечка була довгою аж поки не втрутився голова профільної комісії Ігор Малишевський, який попросив лікаря, на ім’я якого отримали скаргу, розповісти зі своєї сторони, чому виник скандал з пацієнткою. 

Зі слів лікаря, державне фінансування майже відсутнє, тому медикам доводиться просити пацієнтів купувати необхідні медикаменти та речі для операцій. Бахіли, одноразові халати, гумові рукавиці, марлеві маски – все це дійсно необхідно під час операції, яка планувалася, - пояснив він. Запитайте у будь якого медика тут, скільки людей оперують та маніпулюють під час операції, і скільки разів потрібно міняти ті ж рукавиці, - додав він.

Члени профільної комісії вкотре нагадали присутнім, що про недофінансування потрібно кричати, а не тихенько виправдовуватись і пообіцяли далі вивчати цю скандальну ситуацію щоб максимально справедливо, для кожної сторони конфлікту, оцінити її. 

Знімальна група активістів спробувала ще раз зайти у стаціонарне відділення щоб опитати більшу кількість людей про витрати на лікування страшної недуги, але пацієнти відмовлялися говорити, а медичний персонал вкрай агресивно просив піти. Хоча, після того, як оператор з камерою вийшов, деякі медики самі підходили до активістки і жалілися на недофінансування та своє негативне ставлення до необхідності просити «благодійні» внески. 

Джерело: http://faktoff.net/

1


КОМЕНТАРІ (8)

У всіх лікарнях міста та області, і по всій країні, те саме ))))) це що, новина для когось, що відсутне державне фінансування? Що всі витрати на господарське забезпечення покладається на персонал лікарень, а ліками і всім необхідним для операцій і маніпуляцій себе забезпечують хворі? Можно нікуди не ходити, а просто вивчити місцевий бюджет - там все видно ))))

avatar

Elena Zaitseva

06 травня 2016 16:30

Пропоную Кобевку стати мінісром охорони здоровя ...бо там вакантна посада.....вона просто молодець і розумниця, нехай швиденько, за тиждень ну максимум місяць наведе лад в сфері охорони здоровя, щоб всі операції і ліки для паціента були безоплатні, щоб лікарі себп гонорово почували....а не клянчили собі на шмаи хлібу...старт зарплатні з 10 000, медичним сестрам з 5 000, щоб у головних лікарів не боліла голова за організацію і на нові обладнання були нелімітовані кошти для покращення лікування населення......хочу Кобевко в міністри.

 

Ой вибачте я забув, вона ж слабак , навіть очолити в Садгорі санаторій вімовилася, просо попидіти тільки може.   Ну хай Малишевський керує...хотя і Мамишевський тіко трендить дурної...

Хто там, ще ... Приску...ну он уже стал главврачом, уже навел порядок? Чтота я не слихал про работу комисии у нево в поликлинике

avatar

йон мунтіяну

06 травня 2016 19:49

А з яких це коштів персонал утримує лікарні? З зарплати 2000грн? Чи може з дому виносять дисятиліттями? Ні! Обдирають хворих і трішки віддають! Це нормально! Якщо так важко без грошей організовувати роботу в лікарні, чому так пруться на посади головних лікарів та зав.відділень? Шановні, досить брехати та обдирати народ! Геть корупційні схеми в медицині! Геть головних лікарів та зав.відділень які в круговій поруці вміють лише красти і брати хабарі! Дякуємо комісії, яка бореться за справедливість! Молодці молоді люди!

avatar

АТОшник

06 травня 2016 19:58

Кобевка - цепная собака РАГУЛЮЦИИ

avatar

1

07 травня 2016 08:48

Шановні Буковинці!!! Риба гниє з голови!!! А голова сидить і краде в Києві! Більш того там засіли неУкраїнці... 

// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "buknews.com.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e

avatar

БУКОВИНЦІ

07 травня 2016 10:58

А може чесна пречесна пані О.Кобевко, розкаже як вона змусила госпіталізувати свого бувшого чоловіка в нейрохірургію лікарні швидкої допомоги Який в зюзю пяний виїхав на зустрічну смугу і зробмв аварію. Де ж тут була принциповість пані оля. Ми навіть знаємо до кого дзвонив ваш батько в Київ щоб владнати цю справу. Всі прекрасно знають що ваша комісія займається медично кадровим рейдерством. Одного вже пристроїли в стоматполіклініку ппорушуючи всі закони. Хто наступний- малишевський в онко, в обласну чи на начальника департамента? Чекаємо з нетерпінням

avatar

Петренко

07 травня 2016 14:50

Будемо раді бачити деректором департаменту Ігора або Олю! Лише вони наведуть порядок в медецині! А не бездарна Андрієць! Яка продовжила всі старі ригівські схеми і очолила їх! Геть Андрієць!

avatar

Буковинець

07 травня 2016 21:03

У медЕцині вони наведуть такий же порядок, як Ви у граматиці((((((( 

avatar

БуковЕнцю

08 травня 2016 11:48