Народного депутата України з Буковини Георгія Мазурашу внесли в базу «Миротворець»  і вимагають притягнути до кримінальної відповідальності

Народного депутата України з Буковини Георгія Мазурашу внесли в базу «Миротворець» і вимагають притягнути до кримінальної відповідальності

26.04.2023, 09:31

Народного депутата з Буковини внесли в базу «Миротворець», яка публікує персональні дані людей, що вважаються авторами сайту ворогами України, або «дії яких мають ознаки злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людини та міжнародного права».

 Центр "Миротворець" офіційно звернувся до правоохоронних органів України з вимогою притягнути нардепа Мазурашу до відповідальності за свідомі діяння, "спрямовані проти національної безпеки України", а також висунув йому ще декілька не менш серйозних звинувачень.

Як докази, Центр навів запропоновані народним депутатом законопроєкти про надання права офіцерам розстрілювати солдат без суду і слідства; про обмеження вживання української мови у сфері обслуговування; про дикримінацію представників ЛГБТ; про дозвіл військовозобов"язаним українцям виїжджати за кордон у разі виплати державі значної грошової суми та ряд інших. Вони грубо порушують Конституцію України й підривають суспільно-політичну стабільність в країні.

22.04.2023.  Нардепи від «Слуги народу» хочуть запровадити кримінальне покарання за поширення в соцмережах інформації, яка «веде до зростання соціальної напруги».

Текст законопроєкту №9223 є на сайті парламенту. Його авторами є представники «СН» Георгій Мазурашу, Сергій Кузьміних, Максим Павлюк, Михайло Лаба та Олег Арсенюк.

У записці пояснення до документа йдеться, що його мета полягає в посиленні відповідальності за використання фейкових акаунтів в соцмережах для поширення неправдивої інформації. Однак формулювання пункту 3 тексту законопроєкту дозволяє притягнути до відповідальності й осіб, які пишуть повідомлення зі свого облікового запису.

Наголошується, що карати хочуть за поширення недостовірної інформації або за втручання у справи юридичних та фізичних осіб, якщо ці дії ведуть до «підвищення рівня соціальної напруженості, порушення конституційних прав та свобод громадян, або іншим чином загрожують національнійбезпеці.

При цьому в тексті йдеться, що для отримання покарання ознак державної зради в цих повідомленнях може не бути.«.
https://telegraf.com.ua/ukr/ukraina/2023-04-22/5788233-slugi-narodu-vzyalisya-za-sotsmerezhi-khochut-saditi-za-feyki-ta-nagnitannya-sotsialnoi-napruzhenosti

Водночас у "Слузі народу" відхрестилися від гучного законопроекту про "фейки" та нагнітання "соціальної напруженості". Там заявили, що сам документ – "фейк" та "популістичний спам". Про це написала народна депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла.

За її словами, ніхто скандальний законопроєкт, у якому пропонували посилити відповідальність за використання фейкових аккаунтів у соцмережах для поширення неправдивої інформації, розглядати не збирається, він є своєрідним законодавчим "спамом".

"При обговоренні, що нардеп може зареєструвати любе, хоч політ на Марс, і не потребує ніякого погодження, фільтрів, експертизи виникло питання, а чи це правильно? З одного боку Народний депутат України – делегована людьми особа, його право законодавчої ініціативи – це право виборців обходити бюрократію на шляху ідей зміни правил роботи держави, – і якого вибрали, такого вибрали. В Маріуполі чи Бахмуті й ОПЗЖ вибирали. З іншого, кожна навіть реєстрація законопроєкту, вже не кажу про розгляд на комітеті і т.д., – гроші цих же громадян, платників податків. На такі гроші утримується і нардеп", – наголосила Безугла, пост якої цитує Главком.

За словами Безуглої, станом на 2019 рік повний цикл проходження законопроєкту до закону (якщо його зареєстрували, розглянули в залі і підписав президент) – більше 10 млн грн. Але й законопроєкт "нічного помутніння" якогось творчого нардепа", пише Безугла, вартий близько мільйона грн податків українців.

"Популістичний спам, просто спам регулярно з'являється на сайті Парламенту. Від тотальної демобілізації, високих зарплат чи гучних невиконуваних заяв до відвертого непояснювального крінжу", – написала депутатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" з Буковини розповів міністру молоді і спорту, як краще використати землі дослідної станції НААН України під Чернівцями

Журналіст Роман Скрипін запропонував розстріляти нардепа Георгія Мазурашу за його намір змінити Державний гімн України

03.04.2023. Народний депутат від «Слуги народу» Георгій Мазурашу зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №9178, який пропонує дозволити приватним підприємцям і ФОПам використовувати у сфері обслуговування не тільки державну мовуhttps://kp.ua/ua/politics/a667207-nardep-mazurashu-pojasniv-navishcho-initsijuvav-zminu-movnoho-zakonu-u-sferi-obsluhovuvannja

 24.05.2022. Вніс (у складі групи депутатів від СН) до парламенту законопроект №7351 від 5 травня, який пропонував дозволити розстрілювати військовослужбовців ЗСУ при вчиненні ними низки правопорушень, серед яких дезертирство та непокора командирам. Законопроект пропонував внести зміни до статуту Збройних сил України. https://delo.ua/uk/politics/tri-deputati-zi-slugi-narodu-zaproponuvali-dozvoliti-oficeram-rozstrilyuvati-soldativ-bez-sudu-a-potim-vidklikali-zakonoproekt-398413/https://my.ua/news/cluster/2022-05-24-zakonoproekt-iakii-dozvoliav-komandiram-rozstriliuvati-dezertiriv-i-porushnikiv-vidklikali-z-vr

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Мазурашу розповів, як «в ручному режимі» організував перетин кордону для головлікаря, якому не вистачало декількох місяців до 60 років

"Слуга народу" з Буковини Мазурашу розповів про підготовку ознак, за якими будуть визначати "ворогів народу"

 Нардеп з Буковини вважає, що США і Велика Британія повинні терміново поділитися з Україною ядерною зброєю і повернути нам ядерний статус

У лютому 2021 року Мазурашу був серед ініціаторів законопроєкту №4638 «Про внесення змін до статті 57 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», який пропонувалося вилучити зі статті 57 закону пункти, які стосуються накладання штрафів за порушення закону про мову[25].

24.07.2020. Зареєстрував (у складі групи депутатів від СН)  законопроект (проекту закону №3917 ), яким пропонується ввести адміністративну відповідальність за пропаганду гомосексуалізму і трансгендеризму в Україніhttps://fakty.com.ua/ua/ukraine/20200724-shtraf-do-85-tys-grn-radi-zaproponuvaly-zaprovadyty-pokarannya-za-propagandu-gomoseksualizmu/

 У грудні 2020 року підтримав колегу по фракції Бужанського, який запропонував скасувати штрафи за відмову працівників в приватному секторі сфери обслуговування обслуговувати клієнта українською мовою в Україні[22][23][24].

— Народний депутат з Чернівецької області Георгій Мазурашу за три роки роботи подав найбільше законопроєктів серед депутатів у Верховній Раді. З понад 450 законодавчих ініціатив, співавтором яких є Мазурашу, проголосували за 54. З особистих законопроєктів Мазурашу не підтримали жоден.
https://bukinfo.space/personaliji/sluga-mazurashu-shtampuye-vlasni-zakonoproyekty-azh-gay-shumyt-shchopravda-zhodnogo-z-nyh-rada-ne-pidtrymala

Соцсети: https://www.facebook.com/sportbukhttps://vk.com/sportbuk

Биография

Спортивний журналіст,  народний депутат України IX скл від  партії Слуга народу. Член Комітету ВРУ з питань молоді і спорту, голова підкомітету з питань фізичної культури та масового спорту.

 

 
Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1